"Οι σύγχρονες δικτατορίες επιβάλλονται με τις τηλεοράσεις"

Οι σύγχρονες δικτατορίες δεν επιβάλλονται με τα τεθωρακισμένα αλλά με τις τηλεοράσεις είχε πει ο Ουμπέρτο Έκο.

Δε γνώριζε, όμως, ότι σ΄αυτό εδώ το προτεκτοράτο του Ευρωπαϊκού Νότου εν μέσω κρίσης ο τρόπος λειτουργίας των τηλεοράσεων αλλάζει κατά τα διατάγματα - παραγγέλματα των διοικητών.

Filotomarius kanapedatus σε σένα μιλάω. Ναι, σε σένα που βλέπεις ΕΡΤ να εκπέμπει πειρατικά. Σε σένα που μέχρι χθες αποκαλούσες κηφήνες τους εργαζόμενους του κτιρίου της Αγ.Παρασκευής. Σε σένα που γκρίνιαζες γιατί έπρεπε να πληρώσεις στη ΔΕΗ ένα κανάλι που ποτέ δεν έβλεπες.

Ας είναι καλά ο Αντώνης, όμως...Κι ο Σίμος, βεβαίως βεβαίως, που ως δημοσιογράφος και παλιός εργαζόμενος στην ΕΡΤ ξέρει τα κόλπα. Μετά τις δηλώσεις περί κλεισίματος, όλοι βλέπουν ΕΡΤ. Βρε λες όλα να έγιναν για την πεσμένη τηλεθέαση;;;

ηλεθέαση στο φουλ! Όλοι συντονισμένοι στην ΕΡΤ και κανείς δεν ασχολείται με την πτώση.
Το ''Greek Success Story'' μετατρέπεται σε ''this story sucks''.

Ο Ρώσος επενδυτής στο παρά ένα της συμφωνίας τα μάζεψε και έφυγε.Η αμυντική βιομηχανία της χώρας κλείνει.Η ανεργία, απτόητη, τραβάει την ανηφόρα και διεκδικεί επάξια την πρωτιά στην Ευρωζώνη ενώ την Τρίτη το βράδυ η χώρα μας υποβιβάστηκε από τις ''αναπτυγμένες αγορές'' στις ''αναδυόμενες'' μια και σύμφωνα με τον Remy Briand, διευθύνων σύμβουλος και επικεφαλής παγκόσμιας έρευνας του δείκτη MSCI, ''Η Ελλάδα δεν πληροί τις προϋποθέσεις όσον αφορά το μέγεθος της αγοράς.''

-Τ΄ακούς filotomarius;; Πάει η ψυχολογία που θέλει να σου καλλιεργήσει η γενόσημη τρικομματική κυβέρνηση. Βέβαια, οι ειδικοί λένε ότι η οικονομία είναι κατά το ήμισυ ψυχολογία. Αλλά στο προτεκτοράτο ούτε οικονομία ούτε ψυχολογία διαθέτουμε.

- Διαθέτουμε, όμως, οπερέτες. Αντώνης, Βαγγέλης και Φώτης ξεκίνησαν τα παιχνίδια εξουσίας μεταξύ τους. Ποιος είναι ο καλύτερος....Ποιος αποφασίζει.... Ποιος έχει τα ηνία....Ποιος αποτελεί το καλύτερο δεκανίκι. Αυτά και άλλα ερωτήματα τους βασανίζουν την ώρα που η χώρα καταρρέει κι ο Έλληνας δε ξέρει τι θα του ξημερώσει.

-Το δικό του χώρο στην οπερέτα έχει κι ο sexy Alexis που επισκέπτεται τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ και λέει τα δικά του περί πραξικοπήματος κι άλλα επαναστατικά αλλά δε ξεκαθαρίζει τη θέση του αν βρεθεί στην εξουσία.

-Άραγε θέλει την εξουσία;; Γιατί ο Λαφαζάνης όταν του ζητήθηκε να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης στην ολομέλεια της Βουλής αρνήθηκε. «Την πρόταση μομφής στην κυβέρνηση θα την κάνει ο λαός» ήταν η δήλωση του.

- Από την άλλη, στη Βουλή λαμβάνουν χώρα μονόπρακτα κωμικού χαρακτήρα με εκατέρωθεν βολές των βουλευτών όλων των παρατάξεων. Τα παιδία παίζει ένα πράγμα. Υπενθυμίζω ότι είναι αττική σύνταξη, αν το ξεχάσατε από τα σχολικά σας χρόνια. Τα γερόντια πεινάει που συμβαίνει στη χώρα είναι κομμένη σύνταξη........
Άρτο μπορεί να μην έχεις, λόγω περικοπών, έχεις όμως θεάματα.

- Και ΕΡΤογάν έχεις, τον διοικητή Αντώνη ΕΡΤογάν που ζήλεψε τη δόξα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και είπε να βγει στο διεθνές προσκήνιο. Ή μήπως όχι;;;Ή μήπως όλα αυτά δεν αφορούν την ΕΡΤ;;
'' Ο μεγάλος συντελεστής της εξέλιξης των λαών δεν υπήρξε ποτέ η αλήθεια αλλά η πλάνη'' γράφει ο
Γκυστάβ Λε Μπον στο βιβλίο του Ψυχολογία των Όχλων.
Τελικά η ανάγκη της δουλείας είναι αυτή που κυριαρχεί στη ψυχή του όχλου κι η δίψα για υπακοή. Όλα αυτά σε συνδυασμό με το αίσθημα ανικανότητας που έντεχνα σου καλλιέργησαν τα καθεστωτικά ΜΜΕ έκαναν τους Έλληνες από πολίτες ιδιώτες.

-Και όσο εσύ ο ιδιώτης ασχολείσαι με ό,τι σου σερβίρουν, τα δεδομένα αλλάζουν. Κάπου στο βάθος ακούς και τους ήχους από την πλατεία Ταξίμ. Ο ''πόλεμος'' Ερντογάν - Κεμαλικών καλεί κρατεί μέχρι τη στιγμή που η Άγκυρα θα κάνει εξαγωγή του εσωτερικού πολιτικού προβλήματος στο τομέα της εξωτερικής πολιτικής προς την Αθήνα. Ως τότε όμως.... έχουμε την πλάνη μας και το φάντασμα των εκλογών για να ασχοληθούμε!

Σας φιλώ γλυκά!

Η παραπλανημένη Οχιά!

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα