Ρεπούση: Δεν έκανα καμία αναφορά για το χορό του Ζαλόγγου

Για «κυνήγι μαγισσών» στην ελληνική πολιτική σκηνή έκανε λόγο η Μαρία Ρεπούση μιλώντας στην «Κοινωνία ώρα Mega» για το σάλο που δημιουργήθηκε μετά από δηλώσεις που φέρεται να έκανε σε ραδιόφωνο χαρακτηρίζοντας «εθνικό μύθο» το χορό του Ζαλόγγου.

«Δεν έκανα καμία αναφορά. Ήταν μια γενική συζήτηση. Δεν έγινε καμία συζήτηση για το χορό του Ζαλόγγου. Έγινε μια γενική συζήτηση για τον τρόπο που διδάσκεται η ιστορία» σημείωσε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ και διευκρίνισε: «Με το “εθνικών μύθων” αναφερόμουν γενικά, όχι μόνο στην Ελλάδα»

«Υπάρχει κυνήγι μαγισσών στην ελληνική πολιτική σκηνή. Δεν υπάρχουν μάγισσες, να ψάξει κανείς στο μεσαίωνα να τις βρει» πρόσθεσε η ίδια, εκτιμώντας ότι η χώρα πρέπει να ασχοληθεί με τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει και όχι με τέτοια θέματα.

Σε ερώτηση που της έγινε, πάντως από τους δημοσιογράφους για το «αν υπήρξε ή όχι ο χορός του Ζαλόγγου», η κα Ρεπούση δεν θέλησε να απαντήσει.

Τέλος, σε ό,τι αφορά την επιστολή της που είχε δει το φως της δημοσιότητας με την οποία καλούσε συναδέλφους της ιστορικούς και βουλευτές της αντιπολίτευσης να αντιδράσουν ώστε να απαλειφθεί από το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο διάταξη που θα ποινικοποιεί την άρνηση των γενοκτονιών, σημείωσε: «Η επιστολή είχε να κάνει με την πολιτική μου θέση την οποία υποστηρίζω σθεναρά ότι διαφωνώ με την οποιαδήποτε ποινικοποίηση της ιστορικής άποψης».


Real.gr- ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΡΕΠΟΥΣΗ από realmedialive

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα