"Ξεφτιλισμένοι! Γίδια!" Χαμός στη Βουλή! Βίντεο

Χαμός στη Βουλή με τον Γιάννη Δραγασάκη και τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο. Την αποβολή του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Παναγιώτη Ηλιόπουλου από την αίθουσα της Ολομέλειας διέταξε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Ιωάννης Δραγασάκης ενεργοποιώντας τις διατάξεις για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά.

Κρίθηκε ότι ο κ. Ηλιόπουλος χρησιμοποίησε υβριστικές εκφράσεις για τη λειτουργία του θεσμού του κοινοβουλευτικού ελέγχου και το πρόσωπο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα για τον οποίο είπε ότι κοιμάται τον ύπνο του δικαίου και ονειρεύεται να γίνει πρωθυπουργός.

Στις προειδοποιήσεις του κ. Δραγασάκη για την αποβολή του, ο κ. Ηλιόπουλος επέμεινε χαρακτηρίζοντας «ξεφτιλισμένους» τους βουλευτές που διαμαρτύρονταν από τα έδρανα τους.

«Φύγετε για να μην σας διώξουμε εμείς», είπε ο κ. Δραγασάκης και όταν ο βουλευτής επέμεινε, του ανέγνωσε τις διατάξεις του Κανονισμού για την αποβολή του, καλώντας στην αίθουσα τον φρούραρχο.

Ο βουλευτής αποχώρησε μαζί με την Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής.

Σχετικά με το "Χαιλ Χίτλερ" που ακούστηκε στη Βουλή το γραφείο τύπου της Χρυσής Αυγής εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου:

"Καταγγέλλουμε τη νέα, βρώμικη συκοφαντική επίθεση όλων των συστημικών μέσων ενημέρωσης κατά της Χρυσής Αυγής.

Η επίμαχη, προβοκατόρικη φράση «Χάιλ Χίτλερ» ειπώθηκε από τον βουλευτή Ζακύνθου του Σύριζα Κοντονή Σταύρο.

Απαιτούμε από τα παπαγαλάκια του συστήματος, που συσχέτισαν την Χρυσή Αυγή με την συγκεκριμένη φράση να ανακαλέσουν άμεσα, ειδάλλως θα υποστούν τις νόμιμες συνέπειες για διασπορά ψευδών ειδήσεων και συκοφαντική δυσφήμηση."

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής χαρακτήρισε «σούπα» την ερώτηση του κ. Τσίπρα για τον οποίο είπε ότι «ο μίστερ Τσίπρας κοιμάται τον ύπνο του δικαίου και περιμένει να ξυπνήσει πρωθυπουργός».
«Αυτά που λέτε είναι υβριστικά και εκτός θέματος. Σας καλώ να αναπτύξετε την ερώτησή σας διαφορετικά θα ληφθούν μέτρα», τον προειδοποίησε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Ιωάννης Δραγασάκης. Όμως ο κ. Ηλιόπουλος επέμεινε να αναφέρεται με τη συγκεκριμένη υβριστική φράση στον κ. Τσίπρα και ο κ. Δραγασάκης κάλεσε τον φρούραρχο να έλθει στην αίθουσα.

Στο άκουσμα της πρόσκλησης του φρούραρχου, χειροκρότησαν οι βουλευτές των άλλων κομμάτων που άκουσαν όμως τον κ. Ηλιόπουλο να απευθύνεται σε αυτούς με φράσεις του τύπου «άντε ρε ξεφτίλες», «άντε ρε ξεφτιλισμένοι», «χειροκροτείστε γίδια», «αν εσείς θέλετε να παλέψετε για το δημοκρατικό τόξο, εμείς θα παλεύουμε για το ελληνικό τόξο», «καθίστε κάτω, τον εθνικισμό δεν θα τον νικήσετε».
«Σας αφαιρώ το λόγο», είπε ο αντιπρόεδρος της Βουλής.
«Να αφαιρέσετε το λόγο από τον εαυτό σας», απάντησε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής.
«Δεν είστε σε καμία συμμορία εδώ…», είπε ο αντιπρόεδρος της Βουλής. «Η συμμορία είστε εσείς και το απόκομμα από το οποίο προέρχεστε», ακούστηκε να λέει ο κ. Ηλιόπουλος.
«Σας αφαιρώ το λόγο. Κλείστε το μικρόφωνο. Να μην γράφεται τίποτα. Μπορείτε να σταματήσετε; Φύγετε να μην σας διώξουμε με άλλον τρόπο», προειδοποίησε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και όταν διαπιστώθηκε ότι ο κ. Ηλιόπουλος δεν συμμορφώθηκε ο κ. Δραγασάκης σηκώθηκε από τη θέση του εφαρμόζοντας το άρθρο 79 που ορίζει ότι «πριν στερήσει το λόγο από βουλευτή, ο πρόεδρος εγείρεται από τη θέση του και καλεί τον βουλευτή να σταματήσει αμέσως τη συνεχιζόμενη ανεπίτρεπτη συμπεριφορά του. Αν δεν συμμορφωθεί, ο πρόεδρος απαγγέλλει την ποινή της στέρησης του δικαιώματος λόγου».

Με δεδομένη όμως την άρνηση του βουλευτή να υπακούσει στην εντολή του προεδρείου, ο κ. Δραγασάκης ανακοίνωσε ότι εφαρμόζει το άρθρο 80 του Κανονισμού της Βουλής που ορίζει ότι «σε ιδιαίτερα σοβαρές περιπτώσεις ο πρόεδρος της Βουλής μπορεί, κατά την κρίση του, αντί των πειθαρχικών μέτρων να διατυπώσει προς τη Βουλή πρόταση μομφής για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά εναντίον βουλευτή που υπέπεσε ή επιμένει σε ανεπίτρεπτη ή ανάρμοστη συμπεριφορά».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 80 «η απόφαση της Βουλής για τη διατύπωση μομφής για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά εναντίον βουλευτή συνεπάγεται την περικοπή του ¼ της αποζημίωσής του».

Απάντηση έδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Κοντονής στη Χρυσή Αυγή, η οποία είχε αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι η επίμαχη φράση «Χάιλ Χίτλερ» στη Βουλή ειπώθηκε από τον ίδιο.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Οι εραστές του ναζισμού στην ελληνική κοινωνία, λίγες μέρες αφότου αποκαλύφθηκε στη Βουλή η σύνταξη από στελέχη τους κειμένων εξυμνητικών προς τον Αδόλφο Χίτλερ και τα ίδια στελέχη τα χαιρέτισαν σαν καρπό της νιότης τους, επιχείρησαν σήμερα με μεθόδους γκαιμπελικής προπαγάνδας να με συκοφαντήσουν και να ρίξουν λάσπη σε βάρος μου σύμφωνα με τη θεωρία τους ότι “όλο και κάτι θα μείνει”.

Την ίδια μέρα που επιτέθηκαν στο Προεδρείο της Βουλής κατά τρόπο προσβλητικό και απολύτως αντίθετο στον Κανονισμό της Βουλής και την πολιτική ηθική, που μίλησαν χυδαία για τον Πρόεδρο και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, έρχονται να μου προσάψουν φανταστικές κραυγές και λόγια, τα οποία ταιριάζουν και απορρέουν από αυτούς τους ίδιους. Οι ανακοινώσεις τους τους αποκαλύπτουν.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ διαμαρτυρηθήκαμε έντονα για τη δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα αναφορά στον Χίτλερ στη Βουλή μιας χώρας που έχει μαρτυρήσει από τον ναζισμό και κάθε αντίθετη παρουσίαση των γεγονότων από την “Χρυσή Αυγή” βγαίνει κατευθείαν από τον βούρκο της γκαιμπελικής προπαγάνδας».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα