Λουκέτα σε οργανισμούς και 2.000 απολύσεις μέχρι τέλος Μαΐου

Στην αναζήτηση ενός μεγάλου δημόσιου οργανισμού ο οποίος πιθανότατα θα συγχωνευθεί βρίσκεται το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος των 2.000 απολύσεων μέχρι το τέλος Μαΐου.

Πληροφορίες αναφέρουν πως τα τρία κόμματα που μετέχουν στην κυβέρνηση έχουν συμφωνήσει για το ποιος θα είναι ο οργανισμός ο οποίος αναμένεται να ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα, ίσως και πριν το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κίνα.

Μέχρι στιγμής και παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει ο αριθμός των υπαλλήλων που θα απομακρυνθούν από το Δημόσιο δεν είναι ικανοποιητικός. Παράλληλα δεν έχει κατατεθεί ακόμα στην Βουλή και ο κατάλογος με τους οργανισμούς που θα καταργηθούν και θα συγχωνευθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr η κυβέρνηση φαίνεται πως έχει καταλήξει στο τελικό σχέδιο και οι λεπτομέρειες του συζητήθηκαν στην συνάντηση που είχε στο Μαξίμου ο υπουργός Επικρατείας Δ. Σταμάτης με την ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Για τις εξελίξεις έχει ενημερωθεί και ο υπουργός Οικονομικών ο οποίος ενδέχεται να ερωτηθεί και στο Eurogroup της Δευτέρας για τα αποτέλεσμα της κυβέρνησης για την μείωση του δημόσιου τομέα.

Το επόμενο διάστημα είναι ιδιαιτέρως κρίσιμο καθώς τα χρονοδιαγράμματα πιέζουν ασφυκτικά. Στο Μαξίμου εκτιμούν πως θα προλάβουν τις προθεσμίες. «Τον στόχο για το Δημόσιο θα τον πιάσουμε» τόνιζε συνομιλητής του πρωθυπουργού στο Real.gr δείχνοντας και την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για την τήρηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει.

Οι ίδιες πηγές μας σημείωναν πως είναι πλέον θέμα ημερών να ανακοινωθούν «λουκέτα» και συγχωνεύσεις δημόσιων οργανισμών αλλά και καταργήσεις οργανικών θέσεων. Στη κυβέρνηση εκτιμούν πως δεν υπάρχουν καθυστερήσεις καθώς όλα θα πρέπει να γίνουν προσεκτικά και με βάση πάντα τα όσα ορίζουν οι νόμοι. Ωστόσο διαβεβαιώνουν πως όλα θα είναι έτοιμα στην ώρα τους.

Οι συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου αναμένεται να συνεχιστούν ενώ πυρετώδεις είναι και οι διεργασίες στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης όπου συνεχώς καταφθάνουν στοιχεία από τις δημόσιες υπηρεσίες όλων των υπουργείων, ενώ και τα πειθαρχικά συμβούλια λειτουργούν πλέον με ικανοποιητικούς ρυθμούς.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα