Σαμαράς: Διαπραγματευτικά κάναμε το καλύτερο

Ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε. "Είμαστες πολύ ικανοποιημένοι μετά από αυτές τις ολονύχτιες διαπραγματεύσεις. Διαπραγματευτικά θεωρώ πραγματικά ότι κάναμε το καλύτερο" δήλωσε ο κ. Σαμαράς.

Επιπλέον ο κ. Σαμαράς τόνισε χαρακτηριστικά: "Εμείς κάναμε τις συμμαχίες μας και δώσαμε έγκαιρα τη μάχη μας μας", ενώ χαρακτήρισε πρωτόγνωρη τη διαδικασία και τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των ηγετών για τον κοινοτικό προϋπολογισμό. Ο πρωθυπουργός εξήγησε ότι από τον νέο προϋπολογισμό που ξεκινά από το 2014 έως το 2020 η Ελλάδα θα εισπράξει από τα κοινοτικά ταμεία 16,3 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 14,5 δισ. ευρώ σε πρώτη φάση από το νέο ΕΣΠΑ και ακόμη 1,8 δισ. ευρώ για την αγροτική ανάπτυξη.

Ακόμη περίπου 2 δισ. ευρώ αναμένεται να δοθούν μετά το 2016 στη χώρα μας από την αναθεώρηση των ποσοστών συμμετοχής της Ελλάδας στον προϋπολογισμό εξαιτίας της ύφεσης που πλήττει την ελληνική οικονομία. "Ανοίγει ο δρόμος μετά από τα 14,3 δισ. ευρώ και τα 1,8 δισ. ευρώ να πάρουμε κατά την άποψη μου τουλάχιστον περίπου 2 δισ. ευρώ και γίνεται ευθεία αναφορά στην περίπτωση της Ελλάδας προκειμένου να της δοθούν επιπλέον πόροι μετά το 2016", υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς.

"Τελικά δηλαδή θα δοθούν στη χώρα μας πολλά περισσότερα από όσα της είχαν διαθετεί αρχικά από την πρώτη πρόταση Μπαρόζο την ώρα που την ώρα που το συνολικό μέγεθος των κονδυλίων μειώνεται. Με την επιμονή μας προβλέφθηκε και δίνεται ένα ειδικό κονδύλιο για την ανεργία των νέων συνολικά στην Ευρώπη. Ένα μέρος των οποίων θα απορροφηθεί από την Ελλάδα που έχει και την υψηλότερη νεανική ανεργία. Με δική μας επιμονή πετύχαμε να αναθεωρηθούν τα ποσά για την Ελλάδα λόγω της κρίσης της. Προβλέπεται ειδικά ότι αν φανερωθεί από τα επόμενα στοιχεία της δώσαμε στοιχεία λιγότερο ευρνοικά από ότι έπρπεεπι να ήταν τότε γίνετια μία αναθεώρηση" δήλωσε ο κ. Σαμαράς.

Δείτε τις δηλώσεις Σαμαρά

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα