Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ δήμαρχοι και νομάρχες, σύμβουλοι

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ μπαίνουν πλέον οι χρυσοί λογαριασμοί τουλάχιστον 105 αιρετών, δημάρχων, νομαρχών και άλλων τοπικών συμβούλων, που βρίσκονται στη διαδικασία ανοίγματος, ώστε να ελεγχθούν και να διασταυρωθούν με τα πόθεν έσχες.

Οι αιρετοί που αδυνατούν να δικαιολογήσουν τα υπέρογκα ποσά, είναι, σύμφωνα με αναλυτικό δημοσίευμα της Εφημερίδας το Έθνος της Κυριακής,  ότι τουλάχιστον 600 παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης οι οποίοι ελέγχονται από την εφορία.

Αναφέρεται μάλιστα χαρακτηριστικά περίπτωση πρώην δημάρχου στην περιοχή της Φθιώτιδας ο οποίος έχει τραπεζικό λογαριασμό ύψους τριών εκατ. ευρώ και δη "ακάλυπτο" στην εφορία. Επιπλέον υπάρχει πρώην νομάρχης Πελοποννήσου με λογαριασμό 2,5 εκατ. ευρώ και νομαρχιακός σύμβουλος στη Μακεδονία με καταθέσεις δύο εκατ. ευρώ.

Πηγή του ΣΔΟΕ η οποία μίλησε στην εφημερίδα, σημειώνει πως τεκμηριωμένες υποθέσεις παίρνουν το δρόμο για τον εισαγγελέα ώστε να ασκηθούν ποινικές διώξεις, ενώ γίνεται γνωστό πως στη συγκεκριμένη λίστα - κατάλογο υπάρχουν και δημοτικές επιχειρήσεις, επτά τον αριθμό, αλλά και οργανισμοί που εντοπίσθηκαν για εμπόριο πλαστών και εικονικών τιμολογίων με προμηθευτές.

Συνολικά, τα ευρήματα παραπέμπουν σε πολύ μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή και παράνομο πλουτισμό, ο οποίος έχει προέρθει ακόμα και από απευθείας αναθέσεις έργων, εικονικές εργολαβίες, υπερτιμολογήσεις έργων, έκδοση πλαστών και εικονικών τιμολογίων, πλασματικά κέρδη από μεταβιβάσεις ακινήτων σε ιδιώτες και παράνομη διαχείριση εικονικών κονδυλίων.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα