Συνάντηση αρχηγών: Πρέπει να κάνουμε την Ελλάδα κανονικό κράτος

Εχθές Τρίτη, πραγματοποιήθηκε δίωρη συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, κ.κ. Ευ. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη, στο Μέγαρο Μαξίμου. Επίκεντρο της συνάντησης, σύμφωνα με τις δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών ήταν η ανάπτυξη.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου είπε ότι πρώτος στόχος της κυβέρνησης είναι η κοινωνική συνοχή. «Οργανώνουμε τη νέα αφετηρία της χώρας μετά την ολοκλήρωση των πολύ δύσκολων διαπραγματεύσεων με τους εταίρους μας και δανειστές. Το θέμα τώρα είναι να ανακόψουμε την ύφεση. Να νιώσει ο Έλληνας πολίτης ασφαλής. Να συνειδητοποιήσει και να πιστέψει ότι αυτά τα μέτρα τα δύσκολα τα βαριά είναι τα τελευταία και θα είναι τα τελευταία. Θέλει δουλειά θέλει κοινωνική συναίνεση και θέλει να επιστρέψουμε σε μία εθνική συνοχή» υπογράμμισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Παράλληλα σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει μπροστά της τα μέτρα για την ανάπτυξη και τις διαρθρωτικές αλλαγές. «Πρέπει να κάνουμε την Ελλάδα κανονικό κράτος» τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ανέφερε ότι το κυβερνητικό σχήμα θα πρέπει να λειτουργεί με τον καλύτερο διοικητικό και πολιτικό συντονισμό.

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε την αναγκαιότητα να ληφθούν άμεσα αναπτυξιακά μέτρα «προκειμένου να υπάρξουν νέες θέσεις εργασίας» είπε ο Φ. Κουβέλης. Παράλληλα επεσήμανε πως θα πρέπει να βρεθούν τρόποι για τον καλύτερο συντονισμό της κυβέρνησης. Ο Φ. Κουβέλης σημείωσε ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα «δίχτυ προστασίας για τους κοινωνικά ασθενέστερους» Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δήλωσε πως δεν τέθηκε στην σύσκεψη των αρχηγών το θέμα του ανασχηματισμού ή της αλλαγής του εκλογικού νόμου.

Λίγο μετά τις 21:20 βγήκε από το μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Οικονομικών ο οποίος ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς για το φορολογικό αλλά και για τις εξελίξεις όσον αφορά την είσπραξη του ειδικού τέλους. «Περιμένουμε την απόφαση της δικαιοσύνης» είπε ο Γ. Στουρνάρας ο οποίος σχολίασε και την θετική για την χώρα μας απόφαση του οίκου αξιολόγησης Standard&Poor's. «Είναι πάρα πολύ σημαντική απόφαση, αλλά δεν εφησυχάζουμε. Είναι μια απόφαση που δημιουργεί ένα κλίμα αισιοδοξίας, αλλά ξέρουμε ότι ο δρόμος ακόμα είναι μακρύς και ανηφορικός».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα