Ξέρετε τι μισθό παίρνει ο Σαμαράς και η Μέρκελ;

Η οικονομική κρίση που πλήττει ολόκληρη την Ευρώπη έχει άμεσο αντίκτυπο και στους μισθούς των πρωθυπουργών και των προέδρων πολλών χωρών, αρκετοί εκ των οποίων βλέπουν τους μισθούς τους να μειώνονται σε σχέση με αυτούς των προκατόχων τους. Ο Ελληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ανήκει στην κατηγορία εκείνων που είναι λιγότερα καλά αμειβόμενοι σε σχέση, π.χ., με τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας, στη λίστα με τους μισθούς των ηγετών ανά τον κόσμο φαίνεται πως οι περισσότεροι Ευρωπαίοι ηγέτες είναι «ριγμένοι οικονομικά» σε σύγκριση με τους συναδέλφους τους από την Ασία, την Αφρική, την Αυστραλία και την Αμερική.

Αλλωστε, ο Ελληνας πρωθυπουργός είχε προχωρήσει σε μείωση του μισθού του από το περασμένο καλοκαίρι. Οπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο Αντώνης Σαμαράς παρουσιάζεται «φτωχός» σε σχέση με τους υπόλοιπους ηγέτες που αναφέρονται στη λίστα, καθώς οι ετήσιες αποδοχές του είναι περίπου 113.000 ευρώ. Αντιθέτως, η Ανγκελα Μέρκελ φαίνεται πως αμείβεται πλουσιοπάροχα, καθώς οι ετήσιες απολαβές της αγγίζουν τα 290.000 ευρώ. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως ο πρωθυπουργός του Χονγκ Κονγκ αμείβεται καλύτερα ακόμη και από τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σύμφωνα λοιπόν με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Wirtschafts Woche», οι αποδοχές δέκα ηγετών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά και άλλων χωρών διαμορφώνονται ως εξής: Αντώνης Σαμαράς (πρωθυπουργός, Ελλάδα): 113.000 ευρώ τον χρόνο, Φρανσουά Ολάντ (πρόεδρος, Γαλλία): 150.000 ευρώ τον χρόνο, Ντέιβιντ Κάμερον (πρωθυπουργός, Μεγάλη Βρετανία): 183.000 ευρώ τον χρόνο, Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ (πρωθυπουργός, Λουξεμβούργο): 211.000 ευρώ τον χρόνο, Ανγκελα Μέρκελ (καγκελάριος, Γερμανία): 290.000 ευρώ τον χρόνο, Μπαράκ Ομπάμα (πρόεδρος, ΗΠΑ): 325.000 ευρώ τον χρόνο, Ραϊλά Οντίνγκα (πρωθυπουργός, Κένυα): 350.000 ευρώ τον χρόνο, Εβελιν Βίντμερ-Σλουμπφ (πρόεδρος, Ελβετία): 400.000 ευρώ τον χρόνο, Τζούλια Γκίλιαρντ (πρωθυπουργός, Αυστραλία): 415.000 ευρώ τον χρόνο, Λιουνγκ Τσουν-Γινγκ (πρωθυπουργός, Χονγκ Κονγκ): 420.000 ευρώ τον χρόνο

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα