Οι "απειλές" του Δένδια για την Χρυσή Αυγή

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε από το Χυτήριο μέχρι την επίσκεψη Μέρκελ, και από την λαθρομετανάστευση μέχρι την αστυνομική βία.  Για τα  καυτά προβλήματα γύρω από την ασφάλεια των πολιτών μίλησε χθες βράδυ ο Νίκος Δένδιας.

«Δε μπορούμε να καθίσουμε απλώς και να συζητάμε ες αεί, κάποτε πρέπει στην Ελλάδα να κάνουμε κάτι . Αυτά που κάνουμε τώρα είναι ο ευρωπαϊκός τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος . Κάνουμε ότι δεσμευτήκαμε»  δήλωσε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στην αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης και τα στρατόπεδα φύλαξης.

Ερωτώμενος για τα ποια είναι τα κριτήρια με τα οποία  γίνονται οι προληπτικές προσαγωγές στις συγκεντρώσεις στις οποίες ξεσπούν επεισόδια, ο κος Δένδιας απάντησε «O κόσμος έχει κάθε δικαίωμα να διαμαρτύρεται, κανείς όμως δεν έχει δικαίωμα να πετά μολότοφ και να καίει την Αθήνα. Ο Σύριζα έχει περάσει πολύ δρόμο αλλά έχει ακόμη πολύ δρόμο να διασχίσει πρέπει να αντιληφθεί ότι όλη η μορφή αυτής της βίας δεν βοηθά κανένα .Οι κουκουλοφόροι είναι εγκληματίες είναι βαρύτατοι εγκληματίες»

Αναφερόμενος στο δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian στο οποίο δημοσιοποιήθηκε υπόθεση 15 διαδηλωτών που φέρονται να κακοποιήθηκαν από αστυνομικούς και για χάρη του οποίου έχει ξεσπάσει μεγάλη κόντρα ανάμεσα στην κυβέρνηση και το ΣΥΡΙΖΑ, ο κος Δένδιας το χαρακτήρισε «άθλιο», προειδοποιώντας μάλιστα ότι το ελληνικό δημόσιο θα ενάγει το  Guardian αν αποδειχτεί τελικά ότι το συγκεκριμένο δημοσίευμα βασιζόταν σε αναληθή στοιχεία.

«Πρόκειται για άθλιο  υποβολιμιαίο δημοσίευμα από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο» τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κος Δένδιας μίλησε και για το «φαινόμενο» της Χρυσής Αυγής, ενώ σχολίασε και τις καταγγελίες για «θύλακες συνεργασίας» μεταξύ συγκεκριμένων αστυνομικών και του κόμματος του Νίκου Μιχαλολιάκου,διαμηνύοντας την αποφασιστικότητα του να πατάξει τέτοιου είδους συμπεριφορές.
«Εάν διαπιστωθεί σε οποιοδήποτε τμήμα της αστυνομίας οποιοσδήποτε οργανικός σύνδεσμος είτε με τη Χρυσή Αυγή είτε με οποιαδήποτε οργάνωση παρόμοιων αντιλήψεων δεξιάς ή αριστερής   οργάνωσης ή κόμματος να είστε σίγουροι ότι αυτό θα παταχτεί»  είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα