Υπόθεση Άκης: Νέοι κατηγορούμενοι, νέα ακίνητα στο Ιόνιο

Πέντε νέα πρόσωπα προστίθενται, όπως όλα δείχνουν, στο «κάδρο» των κατηγορουμένων για την υπόθεση με τις «χρυσές μίζες» από τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Από την ερχόμενη Δευτέρα, ο ανακριτής Γαβριήλ Μαλλής θα αρχίσει να αποστέλλει τις πρώτες κλήσεις σε απολογία στους πέντε νέους κατηγορουμένους που φέρονται ότι συμμετείχαν στο «πάρτι» που είχε στηθεί με σκοπό το ξέπλυμα βρώμκου χρήματος του προφυλακισμένου πρώην υπουργού Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, ο ανακριτής αναμένεται να καλέσει σε συμπληρωματικές απολογίες όσους τους εμπλεκομένους στην υπόθεση. Τόσο οι κατηγορούμενοι που είναι ήδη προφυλακισμένοι όσο και εκείνοι που έχουν αφεθεί ελεύθεροι πρόκειται να περάσουν και πάλι την πόρτα του ανακριτικού γραφείου, στο δεύτερο «γύρο» των απολογιών που ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα.

Η έρευνα των ανακριτικών αρχών, σύμφωνα με πληροφορίες, εντόπισε νέες πράξεις ξεπλύματος βρώμικου χρήματος κυρίως μέσω εταιριών που είτε έχουν αντικείμενο το real estate είτε συνδέονται με άλλες δικογραφίες εξοπλιστικών προγραμμάτων, όπως τα TOR M1.

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικό για τη διαδρομή του χρήματος όλα αυτά τα χρόνια, φαίνεται πως είναι το πόρισμα που έχει στα χέρια του ο ανακριτής, το οποίο προέρχεται από την έρευνα οικονομικού εμπειρογνώμονα που μελέτησε στοιχεία της υπόθεσης. Τα στοιχεία αυτά «δείχνουν» μεταξύ άλλων και νέα ακίνητα, ακόμη και στα νησιά του Ιονίου, τα οποία μέχρι χθες ήταν άγνωστα στις αρμόδιες αρχές.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα