Σκιώδη κυβέρνηση όρισε ο Αλέξης Τσίπρας

Στον ορισμό των «σκιωδών υπουργών» κατέληξε χθες το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας (φωτ.), κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του.

Ο νεαρός πολιτικός αρχηγός όρισε μια σειρά στελέχη «σκιώδεις υπουργούς», που ως αντικείμενο θα έχουν την παρακολούθηση του έργου των πραγματικών υπουργών προκειμένου να καυτηριάζουν τα κακώς κείμενα της κυβέρνησης.

Επί παραδείγματι, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ορίστηκε σκιώδης υπουργός Οικονομικών. Τουτέστιν, η δουλειά του θα είναι να παρακολουθεί το έργο του υπουργού Γιάννη Στουρνάρα και όπου παρατηρεί παρασπονδίες να τις καταγγέλλει.

Πέραν του κ. Τσακαλώτου, ως υπεύθυνοι των τομέων ελέγχου ορίστηκαν οι εξής: στον τομέα Εργασίας ο Δημήτρης Στρατούλης, Ανάπτυξης και Υποδομών ο Γιώργος Σταθάκης, Υγείας ο Ανδρέας Ξανθός, Εσωτερικών η Σοφία Σακοράφα, Εξωτερικής Πολιτικής η Ρένα Δούρου, Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο Αλέξης Μητρόπουλος, Δικαιοσύνης η Ζωή Κωνσταντοπούλου, Ναυτιλίας ο Θοδωρής Δρίτσας, Παιδείας ο Τάσος Κουράκης και η Θεανώ Φωτίου, Αγροτικής Ανάπτυξης ο Βαγγέλης Αποστόλου, Περιβάλλοντος η Ηρώ Διώτη, Ενέργειας ο Θανάσης Πετράκος, Τουρισμού ο Μιχάλης Κριτσωτάκης, Προστασίας του Πολίτη ο Δημήτρης Τσουκαλάς και Μακεδονίας - Θράκης η Λίτσα Αμανατίδου-Πασχαλίδου.

Κατά πολλούς, αυτό περίπου θα ήταν και το υπουργικό συμβούλιο, στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ γινόταν κυβέρνηση. Χθες επίσης συγκροτήθηκε επιτροπή παρακολούθησης του μνημονίου και των νομοθετικών πρωτοβουλιών, με επικεφαλής τον Αλέξη Μητρόπουλο και μέλη τους Δημήτρη Στρατούλη, Ζωή Κωνσταντοπούλου και Γιάννη Δραγασάκη.

Συν τοις άλλοις, οι τρεις κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ ορίστηκε να παρακολουθούν συγκεκριμένους τομείς εργασίας, ως εξής: ο Παναγιώτης Λαφαζάνης θέματα Οικονομίας και Δικαιοσύνης, ο Δημήτρης Παπαδημούλης θέματα Εμπορίου, Παραγωγής, Εθνικής Αμυνας και Δημόσιας Τάξης, και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής θέματα Κοινωνικών Υποθέσεων.

Με αυτό τον τρόπο εκτιμάται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ασκήσει έντονη αντιπολίτευση και θα οξύνει τους τόνους κάθε φορά που το κρίνει απαραίτητο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα