Η σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης του Πικραμένου. Οι υπουργοί

Ανακοινώθηκε λίγο μετά τη 01:15 τα ξημερώματα η σύνθεση της νέας υπηρεσιακής κυβέρνησης, υπό τον πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο, που θα οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Κύρια πρόσωπα ο Υπουργός Οικονομικών ο Γ.Ζαννιάς, υπουργός Εσωτερικών ο Αντ.Μανιτάκης, υπουργός Εξωτερικών ο Π.Μολυβιάτης, υπουργός Αμυνας ο Φρ.Φραγκούλης, υπουργός Δημόσιας Τάξης ο Λ.Οικονόμου.

Η νέα κυβέρνηση θα ορκιστεί στις 10 το πρωί της Πέμπτης και οι βουλευτές αμέσως μετά, στις 11 π.μ., ενώπιον του υπηρεσιακού πρωθυπουργού.

Αναλυτικά, η σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης έχει ως εξής:

Αναλυτικά:

Υπηρεσιακός πρωθυπουργός: Παναγιώτης Πικραμένος

Υπουργός Οικονομικών: Γεώργιος Ζαννιάς
Υπουργός Εσωτερικών: Αντώνιος Μανιτάκης
Υπουργός Εξωτερικών: Πέτρος Μολυβιάτης
Υπουργός Εθνικής Άμυνας: Φράγκος Φραγκούλης
Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης: Παύλος Αποστολίδης
Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας: Ιωάννης Στουρνάρας

Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής: Γρηγόρης Τσάλτας
Υπουργός Παιδείας: Αγγελική-Ευφροσύνη Κιάου
Υπουργός Υποδομών: Σίμος Σιμόπουλος
Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλειας: Αντώνιος Ρουπακιώτης
Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης: Χρήστος Κίττας
Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: Ναπολέων Μαραβέγιας

Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Χρήστος Γεραρής
Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Ελευθέριος Οικονόμου
Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού: Τατιάτα Καραπαναγιώτη
Υπουργός Επικρατείας: Αντώνιος Αργυρός

Σημειώνεται πως μετά την ορκωμοσία επικράτησε έντονος προβληματισμός καθώς τα ονόματα του Υπουργικού Συμβουλίου ήταν να ανακοινωθούν στο Προεδρικό Μέγαρο ύστερα από την ολοκλήρωση της τελετής, κάτι το οποίο όμως δεν κατέστη εφικτό, με την κρατική τηλεόραση να κάνει λόγο για εμπλοκή.

Η ορκομωσία του Παναγιώτη Πικραμένου

Ολοκληρώθηκε η τελετή ορκωμοσίας του νέου υπηρεσιακού πρωθυπουργού, Παναγιώτη Πικραμμένου, η οποία διήρκησε περί τα 20 λεπτά και ξεκίνησε με έξι λεπτά καθυστέρηση.

Με 10 λεπτά καθυστέρηση, στις 20.40, ο κ. Πικραμμένος μετέβη στο μέγαρο Μαξίμου για να αναλάβει καθήκοντα από τον απερχόμενο πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. Εκεί, ο κ. Παπαδήμος τον υποδέχθηκε με χαμόγελο και του εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η νέα κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα προβλήματα της χώρας. Μάλιστα τον διαβεβαίωσε ότι θα είναι στη διάθεσή του για ό,τι χρειαστεί.

Παράλληλα, ο απερχόμενος πρωθυπουργός επεσήμανε ότι έχει ιδιαίτερη σημασία να εκπληρώσει η Ελλάδα τις διεθνείς υποχρεώσεις της και να εφαρμοστούν οι πολιτικές που θα διασφαλίσουν την εμπιστοσύνη και τη σταθερότητα. Εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι ο νέος πρωθυπουργός θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να διαμορφωθούν συνθήκες ηρεμίας και μετριοπάθειας κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Από την πλευρά του ο κ. Πικραμμένος αναγνώρισε ότι αναλαμβάνει δύσκολο ρόλο σε δυσχερή περίοδο ενώ συμφώνησε ότι χρειάζονται συνθήκες ηρεμίας και τάξεως και υπογράμμισε ότι πρόκειται για μία υπηρεσιακή κυβέρνηση με αποκλειστικό σκοπό τη διενέργεια εκλογών ώστε να εκφραστεί ο ελληνικός λαός και να δοθεί η ευκαιρία να σχηματιστεί κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα