Τα ονόματα των νέων υπουργών της κυβέρνησης Πικραμένου

Φουντώνει το θρίλερ με την ονοματολογία για τους υπουργούς που θα στελεχώσουν τη νέα κυβέρνηση, οι οποίοι κατά κύριο λόγο θα είναι νομικοί ή στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας ή του Στρατού. Η ορκομωσία της θα γίνει αύριο το πρωί στις 10.

Συγκεκριμένα, ακούγονται τα ονόματα:

Υπουργός Επικρατείας: Αντώνης Αργύρης (δικηγόρος, πρώην επικεφαλής της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων)

Υπουργός Δικαιοσύνης Χρήστος Γεραρής (δικαστικός, πρώην Πρόεδρος ΣτΕ και πρώην επικεφαλής της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων)

Υπουργός Εξωτερικών: Πέτρος Μολυβιάτης

Υπουργός Άμυνας: Φράγκος Φραγκούλης (πρωην Α/ΓΕΣ)

Υπουργός Εργασίας: Αντώνης Ρουπακιώτης (δικηγόρος, πρωην μέλος της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων)

Υπουργός Προστασίας του πολίτη: Ελευθέριος Οικονόμου

Υπουργός Εσωτερικών: Αντώνης Μανιτάκης (συνταγματολόγος)

Υπουργός Οικονομικών: Ενώ αρχικά ακούγονταν τα ονόματα των Βασίλη Ράπανου ή του Τάσου Γιαννίτση, φαίνεται να κερδίζει έδαφος τις τελευταίες ώρες ο Γιώργος Ζανιάς

Υπουργός Παιδείας: Αρχικά θεωρούταν σχεδόν σίγουρος ο Γιώργος Μπαμπινιώτης, αλλά τις τελευταίες ώρες δείχνουν όλα να είναι στον αέρα για αυτή τη θέση.

Υπουργός Πολιτισμού: Τατιάνα Καραπαναγιώτη (πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ)

Υπουργός Ανάπτυξης: Η θέση παραμένει αντικείμενο σκληρής διαπραγμάτευσης, χωρίς να έχουν διαρρεύσει ονόματα...

Διαβάστε ακόμα: Ανασχηματισμός κυβέρνησης: Κώτσηρας το Υπουργείο Μεταφορών, Χατζηβασιλείου στο ΥΠΕΞ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα