Βενιζέλος: ''Το ΠΑΣΟΚ που γνωρίζαμε σάπισε"

Τις παραιτήσεις των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ζήτησε και έλαβε ο πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη συνεδρίαση του κομματικού οργάνου σήμερα το μεσημέρι, με το… «καλημέρα».  Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Βενιζέλος ήταν καυστικός για τον τρόπο λειτουργίας του κομματικού μηχανισμού και προανήγγειλε μεγάλες  αλλαγές σε όλα τα επίπεδα. Ο πρόεδρος του  ΠΑΣΟΚ άφησε να εννοηθεί ότι θα φύγουν όλοι οι υπουργοί γιατί  πάσχουν από «κυβερνησιμότητα»,  ενώ χαρακτηριστική είναι η διαπίστωσή του ότι   «κάποιοι έχουν σαπίσει»!

Όσον αφορά το εκλογικό αποτέλεσμα ανέφερε ότι «η ιστορία του Άκη μας αποτελείωσε», αλλά μεγάλη εντύπωση προκάλεσε η πρόβλεψη ότι το  ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει να  «πληρώνει» αντίστοιχα περιστατικά,  τα οποία θα βλάψουν την εικόνα του…

Εντύπωση προκάλεσε και  η επικριτική του αναφορά στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη  Τσίπρα, για τον οποίο είπε  ότι «δεν μπορεί να αντιγράψει τον Ανδρέα σε άλλη εποχή».

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η εκπρόσωπος του   ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Γεννηματά,  ο κ. Βενιζέλος έχει ε διαπιστώσει αναντιστοιχία μεταξύ των κομματικών οργάνων και της κοινωνικής βάσης του κινήματος. «Μιλάμε για ριζική αναμόρφωση, συζητάμε με την κοινωνία», τόνισε η κ. Γεννηματά.

Θα συσταθεί επίσης Εθνική Επιτροπή Ανασυγκρότησης στις νομαρχιακές και περιφερειακές Επιτροπές, η οποία θα έχει την ευθύνη για τη διοργάνωση του συνεδρίου του  κόμματος και στην οποία θα μετέχουν επίσης όλοι εκλεγμένοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα απευθυνθεί σε όσους εξελέγησαν βουλευτές στις εκλογές της 6ης Μαΐου, αλλά και σε εκείνους που ήταν υποψήφιοι σε όλα τα ψηφοδέλτια την Κυριακή στις 12.00 στο ξενοδοχείο Caravel και  θα δώσει το  ιδεολογικό στίγμα του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος θα ενημερώσει στις 13.00 του Σαββάτου τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για την προσπάθεια που κατέβαλε για τον σχηματισμό κυβέρνησης,  παραδίδοντας τη διερευνητική εντολή και ανοίγοντας τον δρόμο –πλην απροόπτου- στην προσπάθεια σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης και στις σχετικές συνεννοήσεις  των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα