Εκλογές 2012: Τα σενάρια για την επόμενη μέρα

Τα σενάρια για την επόμενη μέρα και τις πιθανές συνεργασίες δίνουν και παίρνουν, ενώ οι αρχηγοί κορυφώνουν την αντιπαράθεση.

Με βάση και τις δημοσκοπήσεις, η πιο κρίσιμη εκλογική «μάχη» της μεταπολιτευτικής περιόδου θα χαρακτηριστεί από την αποκαθήλωση του δικομματισμού, κάτι που όμως μπορεί να φέρει την χώρα κοντά στην ακυβερνησία.

Τα σενάρια για την επόμενη μέρα

Οι συσχετισμοί ανάμεσα στα δύο «μεγάλα» κόμματα ενδέχεται να φέρουν:

- αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ με ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία

- κυβέρνηση ΝΔ με συνεργασία κομμάτων με τα οποία συγγενεύει ιδεολογικά.

- συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.

- κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και «μικρότερων» κομμάτων.

- κυβέρνηση ΝΔ με ψήφο ανοχής από το ΠΑΣΟΚ.

- κυβέρνηση τεχνοκρατών με τη στήριξη ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και, ενδεχομένως, ορισμένων από τα «μικρότερα» κόμματα.

-  νέες εκλογές, αν οι διερευνητικές εντολές αποβούν τελικά άκαρπες.

Κορυφώνεται η αντιπαράθεση


Στο μεταξύ, οι πολιτικοί αρχηγοί κορυφώνουν την αντιπαράθεση, συνεχίζοντας τις περιοδείες και τις επισκέψεις ανά την Ελλάδα.

Κάλεσμα συσπείρωσης όλων των πολιτών για στήριξη στο ΠΑΣΟΚ απεύθυνε από την Κομοτηνή ο Ευάγγελος Βενιζέλος, εξαπολύοντας παράλληλα «βολές» κατά των Αντώνη Σαμαρά, Φώτη Κουβέλη και Αλέξη Τσίπρα.

«Η Θεσσαλία βγάζει κυβέρνηση», είπε από την Λάρισα ο Αντώνης Σαμαράς, προσθέτοντας  ότι η διαπλοκή προσπαθεί να κόψει το δρόμο στη ΝΔ και εξαπολύοντας νέα επίθεση στο «ζευγάρι», όπως είπε, Τσίπρα - Καμμένου.

Ψήφο στο ΚΚΕ για να είναι δυνατός ο λαός ζήτησε η Αλέκα Παπαρήγα, την ώρα που ο Γιώργος Καραζαφέρης επιτέθηκε στους Κώστα Σημίτη, Κώστα Καραμανλή και Γιώργο Παπανδρέου λέγοντας πως είναι οι τρεις πρωθυπουργοί που διέλυσαν την χώρα.

«ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συμφώνησαν στο μνημόνιο λιτότητας», επισήμανε από τα Τρίκαλα ο Φώτης Κουβέλης, συνεργασία των κομμάτων της Αριστεράς ζήτησε εκ νέου ο Αλέξης Τσίπρας που βρέθηκε στη Λαμία, για συνολική επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου μίλησε από τα Χανιά η Λούκα Κατσέλη, ο Πάνος Καμμένος περιόδευσε στην Τρίπολη και τόνισε στην ανάγκη να σταματήσει η μετανάστευση των νέων, ενώ σε επίσκεψή της στην Πεύκη, η Ντόρα Μπακογιάννη ανάφερε πως θα είναι παρούσα αν γίνει ντιμπέιτ, τονίζοντας πως «στόχος είναι να μάθει ο ελληνικός λαός τι θα συμβεί στις 7 Μαΐου»

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα