Να προφασιστούν ασθένεια σκέφτονται αρκετοί βουλευτές

Να προφασιστούν ασθένεια σκέφτονται αρκετοί βουλευτές, τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της Νέας Δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας που θα διεξαχθεί εντός των επόμενων ωρών στο Κοινοβούλιο προκειμένου να εγκριθεί το γενικό πλαίσιο του νέου μνημονίου και η συμφωνία για το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων που κατέχουν ιδιώτες.

«Δεν μπορώ να ψηφίσω το νέο μνημόνιο που θα οδηγήσει ακόμη περισσότερο στη φτώχεια τους ψηφοφόρους μου. Θέλω να κυκλοφορώ στον δρόμο, στην επαρχία μου, και να μη με δείχνουν σαν προδότη. Το χειρότερο μάλιστα είναι ότι εάν ψηφίσω ναι, θα με βρίζουν ακόμη και τα ίδια μου τα παιδιά. Δεν θα μπορώ να τα κοιτάξω στα μάτια» δηλώνει χαρακτηριστικά βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που έχει ήδη αποφασίσει να απέχει από τη συνεδρίαση, εκμεταλλευόμενος το κρυολόγημα που έχει τις τελευταίες ημέρες.

«Θα τους πω ότι είμαι ασθενής και δεν θα πάω» δηλώνει στις κατ' ιδίαν συνομιλίες του. Αναλόγως σκέφτονται να κινηθούν και άλλοι συνάδελφοί του, που διαφωνούν κάθετα με τα νέα μέτρα.

Ανάλογες σκέψεις περί απουσίας από την ψηφοφορία κάνουν όμως και οι βουλευτές της Ν.Δ. που δεν είναι απόλυτα ικανοποιημένοι με τους διαπραγματευτικούς χειρισμούς Σαμαρά. «Μας έλεγε ότι θα κρατήσουμε σκληρή γραμμή, το λέγαμε και εμείς με τη σειρά μας στους ψηφοφόρους μας, και τώρα δείχνουμε να υποχωρούμε» επισημαίνουν, απειλώντας τώρα με καταψήφιση.

Το κύμα δυσαρέσκειας στη λεωφόρο Συγγρού θα ήταν εξίσου μεγάλο με αυτό της Ιπποκράτους, αλλά αυτό που τους συγκρατεί είναι η προοπτική επανεκλογής τους, σε αντίθεση με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που βλέπουν το κόμμα τους να λαμβάνει ακόμη και μονοψήφια ποσοστά στις δημοσκοπήσεις.

Ακόμη και ο πάλαι ποτέ μνημονιακός Γεράσιμος Γιακουμάτος δηλώνει τώρα ότι θα καταψηφίσει. «Είμαι κάθετα αντίθετος και δεν πρόκειται να υπερψηφίσω. Δεν πάει να το πει και ο… γραν Πάπας ότι θα πρέπει να υπάρξει μείωση μισθών και συντάξεων, εγώ δεν θα το ψηφίσω» δηλώνει με το γνωστό του ύφους.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η Ελίζα Βόζεμπεργκ, η οποία υποστηρίζει: «Δεν μπορούμε όσοι είμαστε σε προνομιακή θέση να κόβουμε τους μισθούς και τις συντάξεις των φτωχών ανθρώπων. Το θεωρώ βαθιά ανήθικο».

Τα κομματικά επιτελεία πάντως, έχουν επιδοθεί σε συνεχείς συσκέψεις προκειμένου να δουν πώς θα αντιμετωπίσουν το φαινόμενο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα