Καρατζαφέρης: Δεν ψηφίζω τα νέα μέτρα αλλά δεν αποσύρω τους υπουργούς!

Mε επίθεση κατά των αρχηγών των μεγάλων κομμάτων ξεκίνησε τη συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν ανέχεται την ταπείνωση της Ελλάδας, «ακόμα και αν πεινάω».

Ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι έτσι όπως παρουσιάστηκαν τα μέτρα δεν μπορεί να τα ψηφίσει και κάλεσε τον πρωθυπουργό, τον οποίο ξεκαθάρισε ότι στηρίζει, είτε να κρατήσει τους υπουργούς του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση παρότι θα καταψηφίσουν, είτε να προχωρήσει σε κυβέρνηση τεχνοκρατών.

Παράλληλα τόνισε ότι η χώρα δεν μπορεί να ζήσει εκτός ΕΕ, αλλά μπορεί να ζήσει «εκτός γερμανικής μπότας».

Ασκησε δριμύτατη στο Βερολίνο, λέγοντας ότι το ίδιο (με τις χώρες-δορυφόρους του) έχει αντικαταστήσει τους θεσμούς και τις λειτουργίες της Ένωσης.

Στη συνέχεια επανέλαβε ότι ζητά τις ρητές διαβεβαιώσεις από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, το Ελεγκτικό Συνέδριο και την ΤτΕ για το κατά πόσο το Μνημόνιο θα βγάλει τη χώρα από την κρίση και είναι σύννομα.

«Μου είπαν ότι χρειάζονται εβδομάδες για όλα αυτά. Οι φορείς θέλουν εβδομάδες και εμένα μου ζητούσαν να απαντήσω σε μία ώρα» συνέχισε.

Ο κ. Καρατζαφέρης είπε ακόμα ότι απευθύνθηκε και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με επιστολές στους αρχηγούς των διαφόρων πολιτικών ομάδων, ενώ ήδη υπήρξε ανταπόκριση από τον επικεφαλής των Σοσιαλιστών.

«Ζήτησα να πάει το θέμα στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, ώστε να ενημερωθεί όλη η ΕΕ για το συμβαίνει» εξήγησε.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εξέφρασε τις αντιρρήσεις του για το πώς έκλεισε η λεγόμενη συμφωνία με τους εταίρους, δηλαδή την απόφαση να κοπούν δαπάνες από την άμυνα και τις δημόσιες επενδύσεις.

«Δεν υφίσταται θέμα χρεοκοπίας. Αν πέσει η Ελλάδα, θα πέσει όλη η Ευρώπη» συνέχισε εξηγώντας ότι δεν θα μπορούσε να πτωχεύσει η Ελλάδα ενώ -επίκεινται εκλογές σε Γαλλία και ΗΠΑ.

«Ο δρόμος που μας προτείνουν δεν είναι σωστός. Εμείς θέλουμε και προτείνουμε πέντε χρόνια περίοδο χάριτος με ετήσιες δόσεις με επιτόκιο όσο της ΕΚΤ. Θα δουλέψει το φιλότιμο και το φρόνημα του Έλληνα και της πατρίδας.»
Και συνέχισε: "Αν σας έδειχνα το κινητό μου και βλέπατε ποιοί με πήραν τηλέφωνο θα αντιλαμβανόσαστε το βάρος που κουβαλάμε.  Για 2 χρόνια πιέστηκα να πείσω ότι το κουρασμένο πολιτικό σύστημα θελει αλλαγη. Δυο χρόνια φωναζα για μια κυβέρνηση εθνικης σωτηρίας συνευθύνης.

Πριν τρεις μήνες, τα δυο μεγάλα κόμματα σε έναν πανικό εξευρέσεως πρωθυπουργού πρότειναν την πρωθυπουργία σε πιθανούς και απίθανους και είχε ευτελιστεί μόνο από την προσφορά του πρωθυπουργικου χαρτοφυλακιου ο θεσμός. Οι 2 πρωταγωνιστές με φώναξαν την τελευταία ημέρα. Τους υπέδειξα ότι οι λύσεις είναι ατελέσφορες και επέμενα στην λύση Παπαδήμου."

Σε άλλο σημείο είπε ότι "Την τελευταία στιγμή και προκειμένου να σωθεί η σύνταξη της τρίτης ηλικίας, άρχισε ένα άγριο ψαλίδισμα από το ταμείο των ενόπλων δυνάμεων, τινάζοντας το αρχιπέλαγος στον αέρα. Αντιλαμβάνεστε ότι δεν είχα λόγους να συνεχίσω την διαπραγμάτευση. Ζήτησα από τις 6 η ώρα να αποχωρήσω. Μου είπαν όλοι ότι δεν μπορεί να γίνει γιατί θα γίνει ταραχή στις αγορές. Εγιναν κάποια πράγματα σοβαρά και κάποια τραγελαφικά."

"Δεν τα ξεκαθάρισα όλα εκείνο το βράδυ γιατί ειχε εξελιξεις και το Eurogroup ήταν σε εξέλιξη. Η Lehman Brothers έπεσε και έκανε 2 χρόνια να συνέλθει το σύστημα. Πόσο μάλλον αν πέσει μια χώρα. Η κα Μέρκελ ενώ έχει ζευγάρι των 5 παριστάνει ότι έχει φουλ του άσσου".

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα