"Η τρόικα μετέτρεψε τους Έλληνες σε ΑμεΑ"

Το επιμορφωτικό σεμινάριο για τον Παραολυμπιακό Αθλητισμό και τους προσεχείς αγώνες του Λονδίνου που διοργάνωσε ο ΠΣΑΤ στην ΕΣΗΕΑ, μετατράπηκε σε «δριμύ κατηγορώ», τόσο από τον πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ, Γιώργο Σαββίδη, όσο και από τον πρόεδρο της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργο Φουντουλάκη.

«Ο αθλητισμός των ΑμεΑ και το πάθος αυτών των παιδιών να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες, μας δείχνει τον τρόπο και το δρόμο της αντίδρασης απέναντι στα σοβαρά προβλήματα, με δεδομένο ότι η τρόικα
αποφάσισε να μετατρέψει σε άτομα με ειδικές ανάγκες όλους τους Έλληνες», είπε στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, καλώντας τους δημοσιογράφους αλλά και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία σε αδιάκοπο αγώνα και αντίσταση «κατά όλων αυτών που αποφασίζουν για εμάς».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΠΕ, Γιώργος Φουντουλάκης, άφησε αιχμές κατά της αθλητικής αλλά και της πολιτειακής ηγεσίας για τον «ρατσισμό» και την «κοινωνική απομόνωση» των ατόμων με αναπηρίες, κατηγορώντας τους ευθέως για όλα τα δεινά του Παραολυμπιακού Κινήματος.

«Με τη στάση τους θα κρίνουν τις επόμενες ημέρες εάν η Ελλάδα θα έχει εκπροσώπηση στο Λονδίνο. Οι αθλητές μας όπως και ολόκληρο το Παραολυμπιακό Κίνημα ζει μέσα στην αμφιβολία.

Σε καμία περίπτωση δεν αγνοούμε τι πραγματικά συμβαίνει στην κοινωνία, όμως πρέπει να μας αποσαφηνίσουν τις προθέσεις τους για το χώρο που υπηρετούμε και ματώνουμε καθημερινά», είπε ο κ. Φουντουλάκης, που κατηγόρησε ανοιχτά τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Πάνο Μπιτσαξή, για την οικονομική κατάσταση της ΕΠΕ, αφού ήταν αυτός που «μπλόκαρε» την επιχορήγηση «και ολόκληρο το 2010, δεν πήραμε ούτε ένα ευρώ. Γι` αυτό ευθύνεται αποκλειστικά ο νυν γενικός γραμματέας αθλητισμού».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα