Μία μέρα πριν να ορκιστεί ο Παπαδήμος, παραιτήθηκε από σύμβουλος Παπανδρέου

Έκπληξη προκαλεί το γεγονός πως ο κ. Παπαδήμος απηλλάχθη των καθηκόντων του από σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου μόλις μία ημέρα πριν ορκιστεί πρωθυπουργός.

Ο κ. Παπαδήμος θεωρήθηκε ως η ιδανικότερη λύση στα μάτια των Ελλήνων, αλλά και των δανειστών μας για να ηγηθεί της κυβέρνησης συνεργασίας.

Λίγοι, όμως, γνωρίζουν ότι ο πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και πρώην Διοικητής της Ελλάδος Λουκάς Παπαδήμος μέχρι και μία ημέρα πριν ορκιστεί πρωθυπουργός, εκτελούσε χρέη του συμβούλου του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου επί θεμάτων μακροικονομικής και διαρθρωτικής πολιτικής, καθώς κι επί θεμάτων που αφορούν το τραπεζικό σύστημα και τις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Εν ολίγοις, ήταν ένας εκ των αρμοδίων για τη χάραξη της πολιτικής του πρώην πρωθυπουργού για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους. Είναι προφανές πως ο κ. Παπαδήμος απηλλάγη των καθηκόντων του, ένα μόλις εικοσιτετράωρο πριν κληθεί να σχηματίσει κυβέρνηση. Είναι, επίσης, προφανές ότι δεν πρόκειται να αλλάξει την οικονομική πολιτική που ακολουθούσε η προηγούμενη κυβέρνηση, διότι απλά ήταν εις εκ των πυλώνων της.

Διότι αν ο κ. Παπαδήμος είχε δίκιο, τότε ο τότε πρωθυπουργός είχε άδικο και θα έπρεπε ως σύμβουλος να παραιτηθεί καταγγέλλοντας τη «λάθος πολιτική». Αν ο κ. Παπανδρέου είχε δίκιο, τότε ο κ. Παπαδήμος είχε άδικο και θα έπρεπε να απολυθεί από τον τότε πρωθυπουργό.

Η λύση της εξίσωσης είναι απλή. Απλώς, συμφωνούσαν σε όλα.

Δείτε το ΦΕΚ με το οποίο ο κ. Παπαδήμος απαλλάσσεται των καθηκόντων του συμβούλου του Γιώργου Παπανδρέου στις 10 Νοεμβριου. Σημειώνεται πως η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης έγινε στις 11 Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα