Καταλύει την ιεραρχία των Ενόπλων Δυνάμεων ο Μπεγλίτης

«Απαράδεκτη» χαρακτηρίζουν την  απόφαση Μπεγλίτη για… απευθείας επικοινωνία του πολιτικού και στρατιωτικού προσωπικού  με το γραφείο του,  που καταλύει κάθε έννοια πειθαρχίας στο στράτευμα και εισάγει τον κομματισμό στο στράτευμα, αρκετά στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων σε αποστρατεία.

Σύμφωνα με την απόφαση το πολιτικό και στρατιωτικό προσωπικό θα μπορεί να επικοινωνεί απευθείας με τα γραφεία του υπουργού και του υφυπουργού με επιστολές ή e-mail και να λέει τα προβλήματά του, αγνοώντας ουσιαστικά την ιεραρχία!

«Είναι παράνομο και είναι κατάλυση της ιεραρχίας και της πειθαρχίας» δήλωσε στην τηλεόραση του Star o επίτιμος αρχηγός ΓΕΝ Νίκος Παππάς.

«Απίστευτη και απίθανη» χαρακτήρισε την απόφαση του ΥΕΘΑ ο βουλευτής της ΝΔ Αλέξανδρος Δερμετζόπουλος. Η αξιωματική αντιπολίτευση επίσης επισημαίνει ότι μετά τις αιματηρές περικοπές στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων «έρχεται τώρα να ταράξει συθέμελα το συνδετικό κρίκο του στρατεύματος που είναι η πειθαρχία, το κύρος και οι αρμοδιότητες του προϊσταμένου». Να ανακαλέσει την απόφαση κάλεσε τον κ. Μπεγλίτη και ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ κ. Μ. Τζήμας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα