Η Επιστολή της Ένωσης τέως Βουλευτών στους Αγανακτισμένους

Αίσθηση έχει προκαλέσει η δημοσιοποίηση μιας επιστολής που η "Ένωση τέως Βουλευτών και Ευρωβουλευτών" έδωσε στους συγκεντρωμένους.

Η επιστολή, η οποία είναι χειρόγραφη και υπογράφεται από τον πρόεδρο της Ένωσης και τέως βουλευτή Κώστα Πυλαρινό, δόθηκε στους «300 Έλληνες», ένα "κίνημα" που συμπορεύεται με τους «Αγανακτισμένους» και -διαδηλώνοντας μαζί τους- έχει μόνιμο στρατηγείο στο Σύνταγμα στο οποίο μαζεύει υπογραφές για τη διενέργεια δημοψηφίσματος.

Η επιστολή -όπως αναφέρουν οι «300 Έλληνες»- δόθηκε αυτοπροσώπως από τον κ. Πυλαρινό σε αυτούς, με την παράκληση να διαβαστεί από τα μεγάφωνα στο Σύνταγμα και να δημοσιοποιηθεί στο διαδίκτυο. Μεταξύ άλλων αναφέρει "ζητούμε συγνώμη για ό,τι αρνητικό και λαθεμένο κάναμε".

Αναλυτικά η επιστολή, όπως τη δημοσίευσαν οι «300 Έλληνες»:

«Ήρθα εδώ για να εξομολογηθώ δημόσια την ενοχή μας.

Εμείς η γενιά της μεταπολίτευσης φέρει ακέραια την ευθύνη γιατί φτάσαμε εδώ. Αλλα ήταν τα οράματά μας, οι αγώνες μας και οι ελπίδες μας και αλλού καταλήξαμε, συντρίβοντας την ζωή και τις ελπίδες των νέων αυτού του τόπου.

Ζητούμε για ο,τι αρνητικό και λαθεμένο κάναμε συγγνώμη.

Πιστέψτε, όλοι οι τέως βουλευτές και ευρωβουλευτές σας ζητούμε συγγνώμη.

Η κοινοβουλευτική δημοκρατία δεν σας πρόδωσε. Εμείς οι άνθρωποι οι κατά καιρούς εκπρόσωποί σας, σας προδώσαμε.

Μέσα σε χιλιάδες λέξεις δικαιολογημένης οργής ακούστε πρόσθετα και κάποιες λέξεις αντικειμενικής αλήθειας: Μη πετροβολάτε τους δημοσιογράφους. Η πλειοψηφία τους πολλές φορές μας υπέδειξε και μας φώτισε και εμείς τους αγνοήσαμε. Μην αποδοκιμάζετε τους έλληνες αστυνομικούς. Είναι ένστολα παιδιά του λαού που εκτελούν το συνταγματικό τους καθήκον. Μην απαξιώνετε την Δικαιοσύνη, είναι η μόνο ασπίδα προστασίας από τις αυθαιρεσίες της πολιτείας.

Κ. Πυλαρινός
Σύνταγμα 5/6/2011»

Ήδη υπάρχουν δεκάδες αντιδράσεις και σχόλια στο διαδίκτυο, με αρκετούς «Αγανακτισμένους» να απαντούν στην επιστολής της Ένωσης τέως Βουλευτών και Ευρωβουλευτών λέγοντας πως «τώρα θα καταλάβουν πολλοί τη δύναμη των “Αγανακτισμένων”. Η συγνώμη θα μπορούσε να γίνει δεκτή. Όταν, όμως, έρθετε και εσείς το Σύνταγμα».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα