Δηλώσεις Πεταλωτή για τις ρυθμίσεις στο κέντρο

Ολοκληρωμένο σχέδιο λύσης και όχι αποσπασματικές ρυθμίσεις, συνιστούν οι προτάσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στο κέντρο της Αθήνας, επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής και πρόσθεσε ότι εν λόγω προτάσεις αποσκοπούν στην ευρύτερη αναζωογόνηση του κέντρου, ενώ επανέλαβε ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο αστυνομικό, αλλά και οικονομικό και πολεοδομικό.

Όσο για την αλλαγή της συνθήκης «Δουβλίνο ΙΙ», ο κ. Πεταλωτής δήλωσε ότι η Ελλάδα την επιθυμεί για να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα της λαθρομετανάστασης και ν' αλλάξει η πολιτική ασύλου, που λίμναζαν, όπως ανέφερε, για καιρό.

Τα υπουργεία Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη κινούνται για γρηγορότερη διεκπεραίωση, τόνισε και δεν απέκλεισε να γίνουν και απελάσεις, εφόσον υπάρξουν μετανάστες, που δεν θα έχουν δικαίωμα για νόμιμη παρουσία στην Ελλάδα.

«Δεν μπορούμε να δεχθούμε την απαράδεκτη κατάσταση, με ακατάγραπτους ανθρώπους που περιφέρονται στη χώρα και οι οποίοι πέφτουν ακόμη και θύματα, από ομάδες άλλων μεταναστών», ανέφερε ο κ. Πεταλωτής.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα