Πάγκαλος: "Οι παράνομοι μετανάστες,να επιστρέψουν στις χώρες"

Όταν θα αρχίσουν να προσγειώνονται τσάρτερ αεροπλάνα από την Αθήνα στο Λάγος της Νιγηρίας, στο Ραμπάτ του Μαρόκου από εκεί που προέρχονται ιδιαίτερα οι πιο επικίνδυνοι και ταραχοποιοί μετανάστες, θα σταματήσουν να έρχονται, γιατί θα ξέρουν ότι, αν έρθουν εδώ, κινδυνεύουν να βρεθούν πίσω» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ. «Αλλά αυτό δεν έχει γίνει ούτε μια φορά, ούτε μια φορά δεν το έχουμε κάνει» πρόσθεσε.

Ο κ. Πάγκαλος δήλωσε σχετικά με τους μετανάστες ότι χρειάζεται άμεσα η εφαρμογή μιας πολιτικής δυο τάσεων -η μια τάση να αφορά την άμεση νομιμοποίηση και ενσωμάτωση όσων μεταναστών έχουν τις ιδιότητες ως προς αυτό.

«Τι εννοώ δηλαδή; Μετανάστες που είναι στη χώρα μας 8 και 10 χρόνια, που είναι εδώ οικογενειακώς, με τη γυναίκα τους, τα παιδιά τους, έχουν κάνει παιδιά στην Ελλάδα, τα οποία πηγαίνουν στα σχολεία, έχουν σταθερή δουλειά, είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ και λοιπά: Αυτοί πρέπει άμεσα, όπως έχουν το δικαίωμα, με βάση τις ευρωπαϊκές συμβάσεις που έχει υπογράψει η χώρα, να πάρουν την ελληνική υπηκοότητα. Και αφού πάρουν την ελληνική υπηκοότητα δεν θα υπάρχει κανείς λόγος να τους διακρίνουμε ή να τους αντιμετωπίζουμε ως ειδικό πρόβλημα» τόνισε.

Πρόσθεσε ότι όσοι μετανάστες είναι παράνομα στη χώρα και δεν έχουν χαρτιά, θα πρέπει σιγά - σιγά να επιστραφούν στις χώρες καταγωγής, «όχι στην Τουρκία που λέμε».

«Δεν θα λυθεί έτσι το πρόβλημα, γιατί και να επιστραφούν στην Τουρκία, πάλι θα βρουν τον τρόπο να ξαναγυρίσουν. Γιατί στην Ελλάδα δεν έρχονται για να έρθουν στην Ελλάδα. Δεν είναι ο σκοπός τους η Ελλάδα» τόνισε.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εξέφρασε την ελπίδα η δολοφονία του μετανάστη από το Μπαγκλαντές, να μη συνδέεται με τη δολοφονία του 44χρονου. «Ελπίζω η δολοφονία του μετανάστη από το Μπαγκλαντές, να μην έχει καμιά σχέση με το άλλο περιστατικό. Διότι, αν ορισμένοι έχουν πάρει το νόμο στα χέρια τους και αρχίζουν να σκοτώνουν μετανάστες τυχαίους, που συναντάνε στο δρόμο, έχουμε ένα άλλο αποτρόπαιο φαινόμενο, που θα ήθελα, πάση θυσία, να αποφύγουμε. Η δολοφονία αυτή του συμπολίτη μας ήταν συγκλονιστική. Ο άνθρωπος δεν ήταν σε νυχτερινό κέντρο» δήλωσε.

Ο κ. Πάγκαλος καταδίκασε τα επεισόδια της Τετάρτης, χαρακτηρίζοντας την εικόνα των αστυνομικών που κλωτσούσαν και χτυπούσαν διαδηλωτές ως «απαράδεκτη», ενώ στηλίτευσε όσους διαδηλωτές χρησιμοποίησαν βία κατά αστυνομικών.

«Αυτοί οι οποίοι έτρεχαν και κλωτσούσαν αυτόν τον άνθρωπο (διαδηλωτή που ήταν πεσμένος στο έδαφος), ο οποίος δεν ήταν σε θέση να αμυνθεί, πιστεύω ότι είναι ακατάλληλοι για αστυνομικοί και πιστεύω σε αυτό το συμπέρασμα θα καταλήξει και η διεξαγόμενη έρευνα από τις αρμόδιες υπηρεσίες της αστυνομίας, της οποίας το αποτέλεσμα δεν θέλω να προδικάσω, η εικόνα, πάντως, είναι εντελώς απαράδεκτη» είπε.

«Θέλω να σας πω, όμως, ότι η ελληνική αστυνομία δεν μπορεί να ισορροπήσει. Εμφανίζει μια πρωτοφανή ανεκτικότητα και μαλθακότητα απέναντι σε προκλήσεις εναντίον της έννομης τάξης, που, επί μέρες στην Κερατέα, καθόντουσαν εκεί πέρα- δεν θέλω να πω ότι θα έπρεπε να χρησιμοποιήσουν βία, αλλά δεν ήταν ανάγκη να τους κάψουν και πέντε- έξι αυτοκίνητα για να αντιδράσουν κάπως πιο αποτελεσματικά...» πρόσθεσε.

TA NEA On-line

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα