Καιρός: Πρόγνωση της ΕΜΥ για την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Ασθενείς τοπικές βροχές σημειώνονται την Τρίτη στα ανατολικά ηπειρωτικά, ενώ παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά.

Πιο αναλυτικά, πρόσκαιρες νεφώσεις αναμένονται στην Αττική, κυρίως το πρωί στα ανατολικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4-6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 5 και 9 βαθμών Κελσίου.

Νεφώσεις παρατηρούνται στη Θεσσαλονίκη με ανέμους ανατολικούς νοτιοανατολικούς 3-5 μποφόρ και από το μεσημέρι ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κινηθεί μεταξύ 3 και 8 βαθμών Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις πρωινές ώρες στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία θα είναι αυξημένες και στην Πιερία, την Ημαθία και τη Χαλκιδική θα σημειωθούν ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 και το πρωί στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Στη δυτική Ελλάδα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4-6 μποφόρ και στο νότιο Ιόνιο 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές στα πεδινά και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές βορειοανατολικές διευθύνσεις 4-6 και στα νότια τοπικά 7-8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 2 και 10 βαθμών Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες κυρίως στη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4-6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κινηθεί μεταξύ 7 και 13 βαθμών Κελσίου.

Γενικά αίθριος ο καιρός στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα με βοριάδες 4-6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 4 και 13 βαθμών Κελσίου, ωστόσο στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση για 02/02/2011

Νεφώσεις με βροχές και χιόνια στα ορεινά προβλέπονται την Τρίτη για τα δυτικά, κεντρικά και νότια, με τα φαινόμενα σταδιακά από το απόγευμα να εντείνονται, ενώ θα εκδηλωθούν καταιγίδες κυρίως στα νοτιοδυτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και από το απόγευμα θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις βαθμιαία πιο πυκνές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά βορειοανατολικοί μέχρι 4 μποφόρ και στα δυτικά και νότια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4-6 και στα νοτιοδυτικά σταδιακά 6-7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα καταγράψει άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα