Αγριεύει και πάλι ο καιρός. Τι λένε Αρναούτογλου και Καλλιάνος

Αγριεύει ο καιρός τις επόμενες ημέρες καθώς όλη η χώρα θα μπει στην κατάψυξη με τη θερμοκρασία να σημειώνει σημαντική πτώση.

Η συννεφιά και οι βροχές των προηγούμενων ημερών θα δώσουν τη θέση τους στον παγετό και στα χιόνια, κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, χωρίς να αποκλείεται να δούμε, ξανά, άσπρη μέρα και στο κέντρο της Αθήνας.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων ενώ ήδη στο βορειοανατολικό Αιγαίο πνέουν άνεμοι 7 με 8 μποφόρ.

Πυκνή χιονόπτωση σημειώνεται ήδη από το πρωί στο δρόμο προς Μπράλο, προς Δομοκό και προς Καρπενήσι. Αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται προς Καρπενήσι από το 52ο χλμ και πάνω.

Πάντως οι δύο μετεωρολόγοι, Σάκης Αρναούτογλου και Γιάννης Καλλιάνος, εμφανίζονται καθησυχαστικοί για το νέο κύμα κακοκαιρίας που θα «χτυπήσει» τη χώρα καθώς σημειώνουν ότι πρόκειται για φυσιολογική μεταβολή του καιρού.

«Σε καμία περίπτωση, αυτή η κατάβαση ψύχους δεν θα πρέπει να θεωρείται επικίνδυνη (όπως την προηγούμενη φορά) τόσο ως προς τις ελάχιστες θερμοκρασίες όσο και ως προς την σφοδρότητα των χιονοπτώσεων αλλά και την έκταση αυτών», αναφέρει ο κ. Καλλιάνος και προσθέτει:

Εκτιμώ πως θα είναι μια μεταβολή του καιρού, καθαρά χειμωνιάτικου τύπου και που θα επηρεάσει περισσότερο την ανατολική και βόρεια Ελλάδα. Τα φαινόμενα των χιονοπτώσεων δεν θα είναι γενικευμένα αλλά θα επηρεάσουν σαφέστατα μέχρι και παραθαλάσσιες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Από την πλευρά του ο Σάκης Αρναούτογλου τονίζει ότι «δεν αναμένεται τίποτα παραπάνω από ένα φυσιολογικό κατά τόπους τσουχτερό κρύο στα ανατολικά και βόρεια από την Πέμπτη έως το Σάββατο» και συμπληρώνει:

«Φυσιολογικό κρύο θα είναι της εποχής, λίγο πιο τσουχτερό στα ανατολικά και στα βόρεια».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα