Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας με καταιγίδες και χιόνια. Που θα χτυπήσει

Νέο κύμα κακοκαιρίας, μετά τις έντονες χιονοπτώσεις που προκάλεσαν πολλά προβλήματα την προηγούμενη εβδομάδα, προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η οποία μάλιστα εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού.

Σήμερα, θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές σε όλη τη χώρα, κυρίως στα νησιά του Ιονίου, στα παραθαλάσσια της Ηπείρου, την Στερεά, την Πελοπόννησο, τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας, καθώς και σε πεδινές περιοχές στα βόρεια.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

ΑΤΤΙΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ:Νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους, καταιγίδες πιθανόν ισχυρές νωρίς το πρωί και λίγα χιόνια στην Πάρνηθα (πάνω από 1.000 μέτρα).

ΑΝΕΜΟΙ:Αρχικά ανατολικών διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε νότιους νοτιοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ:Νεφώσεις με χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά – ημιορεινά, πιθανόν πρόσκαιρα και στην πόλη. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων κυρίως στα παραθαλάσσια.

ΑΝΕΜΟΙ:Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από -2 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά – ημιορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και τη νύχτα και στα υπόλοιπα πεδινά. Τα φαινόμενα κατά περιόδους θα είναι έντονα.

ΑΝΕΜΟΙ: Βόρειοι, βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από -3 έως και 5 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στα ορεινά και τα ημιορεινά Ηπειρωτικά κυρίως της Ηπείρου (πάνω από 400 μέτρα), της δυτικής Στερεάς (πάνω από 600 μέτρα) και της βορειοδυτικής Πελοποννήσου (πάνω από 700 μέτρα).

ΑΝΕΜΟΙ:Νοτίων διευθύνσεων 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ:Από 2 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ:Νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες (κυρίως στα παραθαλάσσια) και χιόνια στα ορεινά – ημιορεινά, καθώς κατά περιόδους και σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας. Τα φαινόμενα κατά διαστήματα θα είναι έντονα.

ΑΝΕΜΟΙ:Στα βόρεια ανατολικοί – βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα νότια νοτίων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ:Από 2 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία από -8 έως 2 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

ΚΑΙΡΟΣ:Νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες τοπικά ισχυρές και χιόνια στα ορεινά της Κρήτης.

ΑΝΕΜΟΙ:Νότιοι – νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

ΚΑΙΡΟΣ:Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.

ΑΝΕΜΟΙ:Στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα νότια νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ:Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια από 4 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Έρχονται καταιγίδες και χιόνια

Κακοκαιρία προβλέπεται στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές (κυρίως σε θαλασσιές - παραθαλάσσιες περιοχές), τα χιονιά στα ορεινά - ημιορεινά, αλλά και σε πεδινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Πιο αναλυτικά:

α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά περιόδους:

1. Από χθες τη νύχτα έως σήμερα το βράδυ σε όλη τη χώρα και κυρίως στα νησιά του Ιονίου, στα παραθαλάσσια της Ηπείρου, τη Στέρεα Ελλάδα, την Πελοπόννησο, τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

2. Από την Τρίτη έως την Πέμπτη κατά τόπους στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς και στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα.

β. Χιονοπτώσεις σημειώνονται:

1. Από τις βραδινές ώρες της Κυριακής στα ορεινά -ημιορεινά της Πελοποννήσου (κυρίως της ανατολικής και βόρειας), της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας, αλλά και σε περιοχές της Θεσσαλίας με υψόμετρο πάνω από 300 μέτρα.

2. Από σήμερα χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν κατά περιόδους σε όλα τα ορεινά - ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και πρόσκαιρα της Θεσσαλίας. Την Πέμπτη σταδιακά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά και θα εξασθενήσουν.

γ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια από σήμερα. Από νωρίς το πρωί σημειώνεται παγετός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα