Νέο κύμα κακοκαιρίας με βροχές και καταιγίδες. Η πρόγνωση του καιρού

Ένα νέο κύμα κακοκαιρίας κάνει την εμφάνισή του το Σάββατο. Ο καιρός θα παρουσιάσει μεταβολή με ισχυρές βροχές και καταιγίδες για ένα 24ωρο.

Την Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016 στη δυτική Ελλάδα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανότητα για καταιγίδες από το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα, αναμένονται αραιές τοπικές νεφώσεις, οι οποίες προς το βράδυ στη βόρεια Ελλάδα θα πυκνώσουν και υπάρχει πιθανότητα για εκδήλωση τοπικών βροχοπτώσεων. Στην κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα, η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη έως και τις πρώτες πρωινές ώρες.

Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 3 έως 19 βαθμούς, στην κεντρική και νότια από 8 έως 21, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 19 βαθμούς, στα νησιά του Αιγαίου από 14 έως 21 βαθμούς, και στην Κρήτη από 14 έως 23 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, προς το βράδυ όμως θα στραφούν σε νότιους 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Στο νότιο Αιγαίο, οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, προς το βράδυ όμως θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ, προς το βράδυ όμως θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς ίδιας έντασης.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις, παροδικά πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις, παροδικά πυκνότερες, και μόνο προς το βράδυ υπάρχει πιθανότητα για ασθενή βροχόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, το Σάββατο ο καιρός θα είναι βροχερός σε όλη τη χώρα, ενώ θα πέσουν λίγα χιόνια στα ορεινά της χώρας.

Στα δυτικά θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι ισχυρές.

Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.

 

Από το βράδυ και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα