Καιρός: Πτώση θερμοκρασίας - Βροχές και καταιγίδες

Τις πρώτες πρωινές ώρες στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και βαθμιαία στα δυτικά θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, θα κυμανθεί σε μικρή πτώση στα ανατολικά.

Μακεδονία, Θράκη

Στη Θράκη θα εκδηλωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις πρώτες πρωινές και βραδινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 20 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Θα εκδηλωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία στις βορειότερες περιοχές σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η θερμοκρασία θα είναι κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5, στα ανατολικά και νοτιά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους η θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Θα εκδηλωθούν νεφώσεις με παροδικές βροχές και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. βαθμιαία στα βόρεια από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι μετεωρολόγοι αναμένουν βαθμιαία αύξηση των νεφώσεων κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Στην Θεσσαλονίκη θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα