Καιρός: Καταιγίδες, μποφόρ και μεταφορά σκόνης

Σήμερα Τετάρτη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια και βαθμιαία από το μεσημέρι και στα υπόλοιπα. Από το βράδυ και από τα δυτικά αναμένεται σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα ανατολικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 με 9 μποφόρ. Από το μεσημέρι στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές που από το μεσημέρι θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα ανατολικά και νότια 7 με 8 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Από το βράδυ η σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιο 5 με 7 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Από το βράδυ και από τα βορειοδυτικά σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 7 με 9 μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα δυτικά βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Από το βράδυ σταδιακή εξασθένιση των φαινομένων. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Από αργά το βράδυ σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5 με 7 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 8 μποφόρ. Από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Από τη νύχτα σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 6 με 8 και στα ανατολικά τμήματα τοπικά 9 μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα δυτικά βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και μετά το μεσημέρι καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 7 με 9 μποφόρ. Από το βράδυ βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα