Με ομπρέλες η παρέλαση την 28η Οκτωβρίου!

Επιδείνωση του καιρού από την Πέμπτη (σύμφωνα με τον Νίκο Καντερέ) και πρώτα χιόνια στα βουνά

Τα πρώτα χιόνια έρχονται στα βουνά και οι παρελάσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου θα γίνουν με ομπρέλες! Από την Πέμπτη προβλέπεται σημαντική επιδείνωση του καιρού, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και τις καταιγίδες, τους ενισχυμένους ανέμους και την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, έως και 7 βαθμούς Κελσίου.

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και την Παρασκευή, ενώ βελτίωση αναμένεται από το Σάββατο.

Εως και την αυριανή γιορτή του αγίου Δημητρίου ο καιρός δεν επιφυλάσσει ιδιαίτερες εκπλήξεις, καθώς προβλέπονται αρκετή ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές, λίγες τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και μέγιστη θερμοκρασία 20-21 βαθμούς Κελσίου στη βόρεια Ελλάδα και 23-24 βαθμούς στις υπόλοιπες περιοχές. Οπως εξηγεί ο μετεωρολόγος Νίκος Καντερές, ο καιρός θα αρχίσει να χαλάει από τη νύχτα της Τετάρτης και από τις βορειοδυτικές περιοχές της χώρας, όπου θα σημειωθούν κάποιες τοπικές βροχές, ενώ σημαντική μεταβολή αναμένεται το διήμερο Πέμπτης - Παρασκευής.

«Την Πέμπτη θα μας επηρεάσει ένα βαρομετρικό χαμηλό που έρχεται από τη βόρεια Ευρώπη και το οποίο θα φέρει επιδείνωση του καιρού σε όλη τη χώρα, με βροχές και τοπικές καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Δεν εξαιρείται η Αττική, όπου την Πέμπτη θα έχουμε και βροχή και καταιγίδα» λέει ο κ. Καντερές.

Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση. Ο έμπειρος μετεωρολόγος προσθέτει ότι η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και την Παρασκευή, συνεπώς τόσο οι παρελάσεις όσο και η έξοδος των εκδρομέων δεν θα γίνουν με ευνοϊκές καιρικές συνθήκες.

Πτώση της θερμοκρασίας

Μάλιστα, την ίδια ημέρα θα πέσουν οι πρώτες νιφάδες χιονιού στις ορεινές περιοχές στα βόρεια της χώρας, ενώ οι ισχυροί βοριάδες θα φέρουν περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας, που θα κυμανθεί περίπου 5-7 βαθμούς κάτω από τα σημερινά επίπεδα. Σταδιακή βελτίωση του καιρού και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας διαφαίνονται από το Σάββατο και από τις δυτικές και βόρειες περιοχές, ενώ για την Κυριακή και τη Δευτέρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα