Βροχές και καταιγίδες σε ολόκληρη τη χώρα. Από την Πέμπτη βελτίωση

Σε ολόκληρη τη χώρα θα επεκταθεί σήμερα το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε χθες τη δυτική Ελλάδα, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και τις καταιγίδες, που συνοδεύονται κατά τόπους από χαλάζι και ισχυρούς ανέμους. Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και αύριο, ενώ ουσιαστική βελτίωση αναμένεται από την Πέμπτη.

Στο επίκεντρο της κακοκαιρίας βρέθηκαν χθες οι δυτικές περιοχές της χώρας και ιδιαίτερα τα νησιά του Ιονίου και η Ηπειρος, όπου μέσα σε λίγες ώρες η βροχή άγγιξε ακόμη και τα 100 χιλιοστά, δηλαδή τους 100 τόνους νερού ανά στρέμμα! Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν και σήμερα στα δυτικά, και παράλληλα θα επεκταθούν στην υπόλοιπη ηπειρωτική και νησιωτική χώρα, με εξαίρεση την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, όπου θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, με ένταση έως 6 μποφόρ, αλλά οι κατά τόπους καταιγίδες θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από πολύ ισχυρούς ανέμους και ενδεχομένως από χαλάζι. Η θερμοκρασία δεν θα μεταβληθεί σημαντικά. Θα φτάσει τους 21 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια και τους 26-27 βαθμούς στην υπόλοιπη χώρα.

Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και αύριο στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, στα νησιά του Ιονίου και στο ανατολικό Αιγαίο, αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν, ενώ για την Πέμπτη προβλέπονται μόνο λίγες βροχές στα βορειοανατολικά. Περαιτέρω βελτίωση του καιρού αναμένεται την Παρασκευή, με λιακάδα παντού και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα