Επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι

Επιδείνωση θα παρουσιάσει σήμερα ο καιρός σε όλη τη χώρα, με κατά τόπους έντονα καιρικά φαινόμενα που θα διαρκέσουν έως και το Σάββατο.

Πιο συγκεκριμένα, νεφώσεις αναμένονται από τις πρώτες ώρες του εικοσιτετραώρου στην κεντρική και δυτική Στερεά, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία. Ασθενείς βροχοπτώσεις θα σημειωθούν τις ίδιες ώρες στην κεντρική και δυτική Μακεδονία και στην Ήπειρο.

Σταδιακά οι νεφώσεις θα επεκταθούν στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα καθώς και τα νησιά του κεντρικού και βορείου Αιγαίου.

Από το μεσημέρι τοπικές βροχοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα σχεδόν τα ηπειρωτικά και προς το βράδυ κατά τόπους στα νησιά του κεντρικού και βορείου Αιγαίου, ενώ καταιγίδες θα σημειωθούν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Στην Κρήτη και το νότιο Αιγαίο αναμένονται το απόγευμα και το βράδυ παροδικές νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες.

Πιο αναλυτικά σήμερα:

Η θερμοκρασία στην βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 7 έως 22 βαθμούς, στην κεντρική και νότια από 8 έως 25, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 24, στα νησιά του Αιγαίου από 12 έως 26 και στην Κρήτη από 12 έως 27.

Στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο οι αρχικά μεταβαλλόμενοι άνεμοι 2 έως 4 μποφόρ, από το μεσημέρι και από τα δυτικά προς τα ανατολικά θα στραφούν σταδιακά σε νότιους 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο νότιο Αιγαίο οι αρχικά δυτικοί άνεμοι 3 έως 5 μποφόρ, από το μεσημέρι και από δυτικά προς ανατολικά θα στραφούν σταδιακά σε νότιους 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι αρχικά μεταβαλλόμενοι άνεμοι 2 έως 4 μποφόρ, από νωρίς το πρωί και από τα βόρεια προς τα νότια θα στραφούν σταδιακά σε νότιους 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Στην Αττική, ο καιρός αρχικά θα είναι αίθριος, όμως στη διάρκεια της ημέρας θα αναπτυχθούν νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στις βορειότερες περιοχές όπου και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους και θα ενισχυθούν φτάνοντας τα 3 έως 5 μποφόρ. Στις νότιες και ανατολικές ακτές θα φτάνουν τοπικά και τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 19 έως 24 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς παροδικές βροχές καθ’ όλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου. Μετά το μεσημέρι οι βροχοπτώσεις θα ενισχυθούν, ενώ υπάρχει και πιθανότητα για εκδήλωση καταιγίδων. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, θα αναπτυχθούν νεφώσεις όπου βαθμιαία από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, αρχικά στη δυτική Μακεδονία και βαθμιαία στα υπόλοιπα τμήματα. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων περιμένουμε από τη νύχτα στα δυτικά. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι ισχυροί έως και 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως και 23 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Τη νύχτα αναμένεται εξασθένηση των φαινομένων. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί, τοπικά έως 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως και 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, προβλέπονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα το απόγευμα στη Θεσσαλία πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Οι άνεμοι την νύχτα θα πνέουν θυελλώδεις έως και 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως και 26 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, περιμένουμε λίγες μόνο νεφώσεις. Οι άνεμοι ισχυροί έως και 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως και 25 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ο καιρός αρχικά θα είναι αίθριος. Το βράδυ στα βορειότερα νησιά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα τη νύχτα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως και 27 βαθμούς Κελσίου.


Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα