Καλοκαιρινός ο καιρός και σήμερα Κυριακή, 2 Οκτωβρίου

Καλοκαιρινό είναι το σκηνικό του καιρού σήμερα, με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει πάνω από τους 30 βαθμούς Κελσίου. 

Για την Αττική, τα μετεωρολογικά δεδομένα δείχνουν αραιές νεφώσεις, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Αραιή συννεφιά αναμένεται στη Θεσσαλονίκη, η οποία το βράδυ θα πυκνώσει, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 28 βαθμούς.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, τα σύννεφα θα πυκνώσουν βαθμιαία από τα δυτικά και το βράδυ προβλέπονται σποραδικές βροχές στη δυτική Μακεδονία και πιθανώς τις νυκτερινές ώρες στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 29 βαθμούς Κελσίου ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιόνιου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις οι όποιες βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν σποραδικές βροχές στα βόρεια.

Πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας υπάρχει για τη νύχτα στην περιοχή του βορείου Ιονίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και στα νότια βορειοδυτικοί, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 29 βαθμούς. Στην Ήπειρο θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, και την ανατολική Πελοπόννησο θα εμφανιστούν αραιές νεφώσεις.  Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 31 βαθμούς.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 μέχρι 28 βαθμούς.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 μέχρι 29 βαθμούς ενώ στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα