Άστατος ο καιρός με βροχές, καταιγίδες, συννεφιά και υψηλές θερμοκρασίες

Βροχές και καταιγίδες με κατά τόπους έντονα καιρικά φαινόμενα περιμένουμε σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Βορειοανατολικό Αιγαίο.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν, δίνοντας τις μεσημεριανές και πρώτες απογευματινές ώρες βροχές και σποραδικές καταιγίδες από τη Στερεά και βορειότερα.

Τα φαινόμενα στη Μαγνησία και στη Φθιώτιδα ενδέχεται να είναι πρόσκαιρα έντονα.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 15 έως 28 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 18 έως 35, στη Δυτική Ελλάδα από 20 έως 31 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 18 έως 37, στη Νότια Ελλάδα από 20 έως 33 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 20 έως 36 και στα νησιά του Αιγαίου από 20 έως 33 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο βορειοδυτικό Αιγαίο βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί, στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο από βόρειες κυρίως διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ και στο νότιο Αιγαίο δυτικοί βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις 4 έως 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά:

Στην Αττική, αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν, με αυξημένη πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων κυρίως και στα ορεινά και στα βόρεια τμήματα του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά μέτριοι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς, αλλά στις ακτές οι μέγιστες θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερες.

Στη Θεσσαλονίκη, θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν δίνοντας πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι 5 μποφόρ και στα ανοικτά τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, αρχικά στα ανατολικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα τμήματα θα εκδηλωθούν νεφώσεις με πρόσκαιρούς όμβρους ή σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως και 34 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Οι άνεμοι τοπικά θα φτάσουν τα 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως και 32 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός αρχικά θα είναι αίθριος, ενώ από τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι έως και 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως και 34 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, περιμένουμε αίθριο καιρό. Τοπικές νεφώσεις θα εκδηλωθούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι σε ενίσχυση έως και 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως και 32 βαθμούς Κελσίου.


Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα