Συννεφιά και άνοδος της θερμοκρασίας σήμερα. Αναλυτική πρόγνωση

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στη βορειοδυτική και βόρεια χώρα, στη Θεσσαλία και στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά και περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας, περιμένουμε την Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, ενώ η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για σημαντική μεταφορά σκόνης από την Αφρική, κυρίως στα δυτικά και νότια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 8 έως 17 στην Κεντρική Ελλάδα, από 12 έως 22 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 12 έως 19 στα νησιά Αιγαίου, αλλά στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τους 24 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, 3 με 5 μποφόρ, και τοπικά στο Κρητικό ισχυροί 6 μποφόρ, αλλά από το μεσημέρι και μετά στα βορειότερα πελάγη θα στραφούν σε βορειοανατολικούς ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, και στα βόρεια τοπικά σχεδόν θυελλώδεις, 7 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε συννεφιασμένο καιρό με περιορισμένη τοπικά ορατότητα. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα παροδικών βροχών και περιορισμένη τοπικά ορατότητα. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς και από το μεσημέρι ανατολικοί σχεδόν μέτριοι.

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με σποραδικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 βαθμιαία ανατολικοί βορειοανατολικοί τοπικά 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο περιμένουμε αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Πιθανότητα ασθενών βροχών στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί και τη νύχτα. πιθανότητα ασθενών βροχών στην ανατολική Θεσσαλία. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία από το απόγευμα στα βόρεια βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται αραιές νεφώσεις οι οποίες μέχρι το μεσημέρι κατά τόπους θα είναι πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα βόρεια βαθμιαία βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση εβδομάδας:

Για τη Δευτέρα αναμένουμε στα δυτικά λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές οι οποίες από το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κυρίως στα βορειοδυτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα κεντρικά και βόρεια όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βορειοανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα θαλασσιά τμήματα τοπικά 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά 6 και στο Ιόνιο 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Για την Τρίτη στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χωρά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης κυρίως στα δυτικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ ενώ στα βορειοανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά.

Για την Τέταρτη και την Πέμπτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια που βαθμιαία θα επεκταθούν σε όλη τη χωρά. Την Πέμπτη σταδιακά και από τα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ανατολικά. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ που την Πέμπτη από τα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω μικρή πτώση την Πέμπτη.

Για την Παρασκευή προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές στα ανατολικά και πιθανόν πρόσκαιρες καταιγίδες στα νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς και βαθμιαία ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα