Σε ποιες περιοχές θα χιονίσει;

Όπως μας ενημερώνει το  meteo-news.gr σύμφωνα με την πρόγνωση του επιδείνωση θα παρουσιάσει τις επόμενες ώρες ο καιρός σε πολλές περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής Ελλάδας με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις βοριάδες την πτώση της θερμοκρασίας αλλά και τις χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κεντρικής και Βόρειας χώρας.

Για την Τρίτη στα δυτικά αναμένουμε λίγες τοπικές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας ενώ στα ανατολικά ο καιρός θα είναι κλειστός με τοπικές βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας . Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι χιόνια θα πέσουν στην Δυτική και Κεντρική Μακεδονία σε περιοχές με υψόμετρο από 900 μέτρα και πάνω στην Θεσσαλία και την Ανατολική Στερεά σε περιοχές με υψόμετρο από 1000 περίπου μέτρα και πάνω και στην Ανατολική Πελοπόννησο σε περιοχές με υψόμετρο από τα 1200 μέτρα και πάνω

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις και θα φτάσουν τα 5 Beaufort
. Στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες - βορειοανατολικές διευθύνσεις και θα φτάσουν τα 7 Beaufort, στο Κεντρικό Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες - βορειοανατολικές διευθύνσεις και θα φτάσουν τα 8 Beaufort και στο νότιο Αιγαίο, το Κρητικό Πέλαγος και το Καρπάθιο θα πνέουν από βόρειες - βορειοανατολικές διευθύνσεις και  θα φτάσουν τα 8 Beaufort.

Η θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, θα φτάσει στα βόρεια τους 11 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά τους 12 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 14 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 17 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα