Επιδείνωση του καιρού,βροχές,πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια

Συνεχίζεται η κακοκαιρία με βροχές, καιτιαγίδες,πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια. Ακόμη και το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα παραμείνει ΄άστατος

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:

Σήμερα περιμένουμε κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους στη Βόρεια Ελλάδα και το Αιγαίο θα είναι ισχυρά ενώ θα χιονίσει στα ορεινά της Βόρειας Ελλάδας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 11 έως 18 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 16 έως 21 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 12 έως 20 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 16 έως 23 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις αρχικά ασθενείς έως μέτριοι αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις και κατά τόπους πολύ θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Στην Αττική, περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες και βελτίωση από τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 21 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις αλλά το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Στην Θεσσαλονίκη, αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που ενδέχεται κατά περιόδους να είναι ισχυρές. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι αλλά σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

ΤΙ ΚΑΙΡΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ:

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής προγνωστικά, το Σάββατο 25/10 η κακοκαιρία θα συνεχιστεί, ενώ από την Κυριακή 26/10 τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια.

Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Θράκης με χαμηλότερο υψόμετρο. Παράλληλα, θα επικρατήσουν πολύ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι και η θερμοκρασία θα σημειώσει κατακόρυφη πτώση.

Πηγή : meteo

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα