Κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες για σήμερα ο καιρός

Κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με βροχές και καταιγίδες, περιμένουμε σήμερα.

Τα φαινόμενα κατά τόπους στη Βόρεια Ελλάδα και το Αιγαίο θα είναι ισχυρά ενώ θα χιονίσει στα ορεινά της Βόρειας Ελλάδας.

Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και το Σάββατο με περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από την Κυριακή.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 11 έως 18 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 16 έως 21 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 12 έως 20 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 16 έως 23 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις αρχικά ασθενείς έως μέτριοι αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις και κατά τόπους πολύ θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν.



Πιο αναλυτικά:

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές περιμένουμε στην Αττική. Τα φαινόμενα από το βράδυ θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 21 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις αλλά το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που ενδέχεται κατά περιόδους να είναι ισχυρές θα είναι το σκηνικό στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι αλλά σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, θα εκδηλωθούν νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία και από τα δυτικά καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά στα ορεινά της Μακεδονίας οι οποίες τη νύχτα στα ορεινά της Θράκης αναμένονται πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις έως και 9 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως και 14 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, θα αναπτυχθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές και χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 8 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα σε πτώση θα κυμανθεί από 12 έως και 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο,
περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία από τα νότια καταιγίδες τοπικά ισχυρές καταιγίδες κυρίως τις μεσημεριανές ώρες. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 8 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως και 19 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία και από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι έως και 5 μποφόρ ενώ αργότερα θα στραφούν σε θυελλώδεις έως και 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως και 23 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, αναμένονται βροχές ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν νωρίς το πρωί και ξανά το βράδυ, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου περιμένουμε αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 8 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως και 22 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο, θα εκδηλωθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι ισχυρές κατά τόπους στα βόρεια και ανατολικά τμήματα. Τα φαινόμενα από τις μεσημβρινές ώρες θα εξασθενήσουν αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν θυελλώδεις έως και 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε πτώση.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα