Σταδιακή επιδείνωση του καιρού

Αραιές νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι και μετά θα εκδηλωθούν βροχές στη Δυτική Ελλάδα και το Νότιο Αιγαίο. Το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα ενώ στα δυτικά θα εκδηλωθούν και καταιγίδες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 23 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 11 έως 25 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 13 έως 26 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 14 έως 24 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 16 έως 25 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και κατά τόπους στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς αλλά βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς και θα ενισχυθούν σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις.

Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις οι οποίες το βράδυ θα πυκνώσουν, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 23 με 24 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις αρχικά ασθενείς αλλά από το μεσημέρι και μετά θα ενισχυθούν σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις.

Ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς αλλά το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς και θα ενισχυθούν σε μέτριους έως ισχυρούς.

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά 6 τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 08 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το απόγευμα καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στα υπόλοιπα. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και από το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο βορειοδυτικοί 6 τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά και νοτιά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν τη νύχτα σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη. Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν τη νύχτα σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις νοτιότερες περιοχές. Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα στα βόρεια. Θερμοκρασία: από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα