Καλός καιρός με ζέστη και σκόνη από την Αφρική

Καλό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες νεφώσεις, αυξημένη υγρασία και τοπικές ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες θα ευνοήσουν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 26 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 12 έως 27 στη Δυτική Ελλάδα, από 10 έως 29 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 15 έως 29 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα και από 15 έως 25 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ, με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα όπου θα επικρατήσουν σχεδόν μέτριοι και τοπικά μέτριοι βορειοδυτικοί άνεμοι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Παροδικές νεφώσεις και περιορισμένη τοπικά ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις ασθενείς.

Παροδικές νεφώσεις και περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 25 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νότιοι ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα κυρίως τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και σταδιακά νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος καιρός. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες και στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα κυρίως τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Ιόνιο σταδιακά τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 15 έως 27 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος καιρός. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά τις απογευματινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα κυρίως τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και σταδιακά νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Γενικά αίθριος καιρός. Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Γενικά αίθριος καιρός. Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα