Βροχές και καταιγίδες σε όλη την χώρα

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα και λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην υπόλοιπη. Τα φαινόμενα στο Βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους ισχυρά, θυελλώδεις άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 17 έως 25 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 15 έως 27 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (αλλά στην Ήπειρο η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 20 βαθμούς Κελσίου), 18 έως 24 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 28 βαθμούς στην Κρήτη, 18 έως 24 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις στο Βόρειο Αιγαίο μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, στο Νότιο Αιγαίο μέτριοι 4-5 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και αργότερα καταιγίδες στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και πρόσκαιρα σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.




Αναλυτικά η πρόγνωση


Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στη Μακεδονία. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αρχικά στη δυτική και βαθμιαία και στην κεντρική Μακεδονία. Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και πιθανώς στα υπόλοιπα. Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 6 με 7, στο Ιόνιο 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Θερμοκρασία: από 18 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανώς τοπικά ισχυρές. Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Πιθανότητα βροχής ή καταιγίδας στα δυτικά το βράδυ. Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Γενικά αίθριος καιρός. Από το μεσημέρι στα βόρεια αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν. Άνεμοι: στα νότια βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: από 18 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα