Αλλάζει ο καιρός, πτώση της θερμοκρασίας

Τέλος στις θερμοκρασίες που θυμίζουν Καλοκαίρι: σήμερα, Τετάρτη, ο καιρός θα είναι αίθριος, με τον υδράργυρο να κάνει «βουτιά» έως και δέκα βαθμούς Κελσίου! Παράλληλα, τις επόμενες ημέρες αναμένονται βροχές, που θα κορυφωθούν το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, σήμερα, σε ολόκληρη την χώρα, θα έχουμε παρωδικές νεφώσεις, πτώση της θερμοκρασίας και βοριάδες έως 6 μποφόρ.

Το φθινοπωρινό σκηνικό θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας: την Πέμπτη και την Παρασκευή δεν αποκλείεται να βρέξει στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια της χώρας, ενώ το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι άστατος παντού, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους έντονες.

Αναλυτικά, σήμερα:


Αττική: γενικά αίθριος καιρός. Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά μέχρι 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία από 18 έως 27 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη:
γενικά αίθριος καιρός. Άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς. Θερμοκρασία από 15 έως 23 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη: λίγες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς. Θερμοκρασία: από 8 έως 23 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος: λίγες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 28 βαθμούς κελσίου, στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος: γενικά αίθριος καιρός. Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά μέχρι 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: από 15 έως 28 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη: γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη τις πρωινές ώρες. Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία από 20 έως 26 και στην Κρήτη έως 28 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: γενικά αίθριος καιρός. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση στα βόρεια. Θερμοκρασία: από 21 έως 27 βαθμούς κελσίου, στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα