Και η θερμοκρασία τραβάει την ανηφόρα την Δευτέρα

Η περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας, που θα φτάσει το μεσημέρι στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά στους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου, είναι το κύριο χαρακτηριστικό της Δευτέρας. Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο στα βόρεια θα υπάρχουν πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις, και κατά τόπους θα βρέξει για λίγο, κυρίως στα ορεινά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά και βόρεια θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική κυρίως στα νότια. 

Πιο αναλυτικά:

Στη Θράκη και στη Μακεδονία αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Μικρής διάρκειας μπόρες κυρίως στα ορεινά. Το πρωί τοπικές ομίχλες και στα δυτικά σχετική ψύχρα. Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι στους 27 με 29 βαθμούς.

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά σχεδόν αίθριος καιρός και τοπικές ομίχλες το πρωί.  Πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια, με λίγες βροχές κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις μέχρι 4 μποφόρ. Τα θερμόμετρα έως τους 29 βαθμούς.

Στην Πελοπόννησο γενικά αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία σε άνοδο, στα ανατολικά και νότια θα φτάσει στους 33 με 34 βαθμούς.  Οι δυτικοί άνεμοι, μόνο στα νοτιότερα  και στα Κύθηρα θα φτάνουν τα 5 με 6 μποφόρ.

Στην Κρήτη ζεστός καιρός, με τη θερμοκρασία μέχρι τους 33 βαθμούς. Οι άνεμοι στα δυτικά τμήματα θα είναι τοπικά ισχυροί.

Στα Δωδεκάνησα εξασθενημένοι άνεμοι και η θερμοκρασία έως τους 30 βαθμούς.

Στις Κυκλάδες καλοκαιρία με τη θερμοκρασία στους 30 βαθμούς. Οι άνεμοι μόνο στα νότια θα φτάνουν κατά τόπους τα 6 μποφόρ.

Στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και στις Σποράδες λίγα σύννεφα και νότιοι άνεμοι 3 με 4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην Εύβοια γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές νεφώσεις στα βόρεια. Οι άνεμοι δυτικοί 4 μποφόρ και η θερμοκρασία έως τους 33 με 34 βαθμούς.

Στην Αττική, αίθριος και ζεστός καιρός. Η θερμοκρασία το μεσημέρι μέχρι και τους 33 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι αρχικά νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία θα γίνουν δυτικοί βορειοδυτικοί και το βράδυ θα φτάσουν τα 5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη παροδικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Η  θερμοκρασία από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα