Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη την χώρα

Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα οι οποίες θα είναι περισσότερες στη Βόρεια Ελλάδα και τις θερμές ώρες της ημέρας θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα ορεινά της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, περιμένουμε σήμερα. Το πρωί η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 28 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 16 έως 31 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 18 έως 31 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 17 έως 32 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 19 έως 30 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν ασθενείς και κατά τόπους στα νότια τμήματα δυτικοί βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.

Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 27 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη όπου θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα ορεινά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ιονίου, ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Αραιές νεφώσεις κατά τόπους τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Άνεμοι: ασθενείς και βαθμιαία δυτικών διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Αραιές νεφώσεις κατά τόπους τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 και στα νότια δυτικοί τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Γενικά αίθριος καιρός. Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα

Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα μέχρι 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός τη Δευτέρα

Στο βόρειο ιόνιο, την Ήπειρο, την Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών κυρίως στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Στα βόρεια ασθενείς και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Σε μικρή άνοδο κυρίως στην κεντρική και νότια χώρα όπου η μέγιστη τιμή στα ηπειρωτικά θα φτάσει κατά τόπους τους 32 με 33
βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα