Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού για σήμερα Τρίτη

Με άγριες διαθέσεις μπαίνει το φθινόπωρο μιας και την πρώτη μέρα του Σεπτέμβρη η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού. Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, θα σημειωθούν σήμερα Τρίτη, κυρίως στο Ιόνιο και την ηπειρωτική χώρα, που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Πτώση της θερμοκρασίας θα σημειωθεί κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και βόρεια.

Τα φαινόμενα σήμερα Τρίτη (02/09) θα επηρεάσουν την Πελοπόννησο, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και βαθμιαία την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες. Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα έντονα φαινόμενα θα επεκταθούν στη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου ενώ στις περισσότερες περιοχές της δυτικής, κεντρικής και νοτιάς χώρας θα ασθενήσουν.

Την Τετάρτη (03/09) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς πρόσκαιρα στη δυτική Ελλάδα. Βαθμιαία όμως τα φαινόμενα θα ασθενήσουν.

Σταδιακή βελτίωση του καιρού αναμένεται από την Πέμπτη 04/09, με εξασθένιση των φαινομένων και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα