Έρχονται βροχές και καταιγίδες

Λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές ή καταιγίδες σε ορεινά κυρίως τμήματα της Δυτικής Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Δυτικής Στερεάς και της Πελοποννήσου, αναμένονται για σήμερα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 29 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 15 έως 30 στην Κεντρική Ελλάδα, από 16 έως 31 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 21 έως 31 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, αλλά στις Κυκλάδες και στις βόρειες ακτές της Κρήτης οι μέγιστες θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερες.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ και τοπικά μέτριοι 5 μποφόρ.

Παροδικές νεφώσεις περιμένουμε σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα ανατολικά και βόρεια οι μέγιστες θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ.

Παροδικές νεφώσεις περιμένουμε και στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Αύριο αναμένονται οι ίδιες καιρικές συνθήκες όμως από την Τρίτη ο καιρός αλλάζει με δυνατές βροχές και καταιγίδες σχεδόν σε ολόκληρη την χώρα.

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στη Μακεδονία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρους όμβρους ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος. Άνεμοι: στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία: από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: στις βορειότερες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία: από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και στα ανατολικά παραθαλάσσια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά στις Κυκλάδες 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία: από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία: από 24 έως 32 βαθμούς Κελσίου

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα