Ανάσα δροσιάς με βοριάδες

Επειτα από ένα «κολασμένο» Σαββατοκύριακο, κατά το οποίο η ζέστη σε συνδυασμό με την υγρασία έκανε αφόρητη την ατμόσφαιρα, από σήμερα ο καιρός μάς κάνει τη... χάρη να επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα, χάρη στους ενισχυμένους βοριάδες, οι οποίοι θα φτάσουν και τα 6 μποφόρ στο Αιγαίο! Μετά τα 40άρια ή και τα 43άρια του υδράργυρου -όπως συνέβη στην Παλαιοχώρα Χανιών- που προκάλεσαν απίστευτη δυσφορία στους Ελληνες, το θερμόμετρο θα κάνει σήμερα... βουτιά έως και 5 βαθμούς, ενώ για αύριο η ΕΜΥ προβλέπει και άλλη πτώση της θερμοκρασίας και «προσγείωσή» της στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Μάλιστα, σήμερα το... peak για τη χώρα θα είναι οι 36 βαθμοί σε περιοχές της κεντρικής Ελλάδας και στις Κυκλάδες. Παράλληλα, η ΕΜΥ προβλέπει συννεφιές στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά με πιθανότητα βροχών και καταιγίδων, κυρίως στα ορεινά της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας. Τα συγκεκριμένα φαινόμενα ενδεχομένως να «επισκεφτούν» ακόμη την Εύβοια και την ανατολική Στερεά. Κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι ενισχυμένοι βοριάδες, τοπικά στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Μοναδικές «παραφωνίες» στο σκηνικό του καιρού θα είναι οι νεφώσεις στα βόρεια και πιθανόν οι πρόσκαιρες βροχοπτώσεις.

Περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται αύριο, ενώ στο ίδιο μοτίβο, με ενισχυμένα μελτέμια στα πελάγη και μουντάδα σε αρκετές περιοχές της χώρας, θα κυλήσουν οι επόμενες μέρες έως και την Παρασκευή. Σημειώνεται πάντως ότι την ερχόμενη Τετάρτη και την Πέμπτη οι μετεωρολόγοι «βλέπουν» μικρή σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας, κυρίως στα ηπειρωτικά της χώρας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα