Ο καύσωνας επιστρέφει: 40 βαθμοί με... σκόνη και βροχή

Καυτό τριήμερο ξεκινά από σήμερα: ο υδράργυρος θα φτάσει ακόμα και τους 40 βαθμούς, ενώ, παράλληλα, θα σημειωθούν... βροχές και θα μας έρθει σκόνη από την Αφρική! Πτώση της θερμοκρασίας, αλλά και μελτέμια, περιμένουμε την Δευτέρα.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, σήμερα η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 35 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 24 έως 37 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 19 έως 33 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και έως τους 37 βαθμούς στη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο, 23 έως 32 βαθμούς στις Κυκλάδες και τοπικά στην Κρήτη έως τους 36 βαθμούς, 24 έως 35 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Κι ενώ η ζέστη θα είναι αποπνικτική από το μεσημέρι και μέτα, καταιγίδες μικρής διάρκειας αναμένονται στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη! Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, με εξαίρεση το Νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5 - 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς και στον Κορινθιακό μέτριοι 5 μποφόρ.

Το Σαββατοκύριακο ο υδράργυρος θα ανέβει ακόμα περισσότερο και θα δείξει 40 βαθμούς στα κεντρικά και τα νότια της χώρας. Η επόμενη εβδομάδα, πάντως, θα είναι... δροσερή, αφού για την Δευτέρα προβλέπονται πτώση της θερμοκρασίας, σποραδικές βροχές και καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και βοριάδες από 4 έως 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ!

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα