Έρχονται οι ζέστες τον Αύγουστο, με τις παχιές τις μύγες!

Ο Αύγουστος, φαίνεται να είναι ο πιο θερμός μήνας του φετινού καλοκαιριού σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία που έχουμε αναλύσει.

Ήδη από τις αρχές του μήνα η θερμοκρασία θα ανέβει αισθητά, ενώ οι βροχές και οι καταιγίδες πιθανότατα θα απουσιάζουν από όλη την χώρα μας.

Προς τα μέσα του Αυγούστου, φαίνεται άλλη μία θερμή εισβολή από την βόρεια Αφρική στην χώρα μας.

Πάντως, στα τέλη του μήνα, διαφαίνεται πτώση της θερμοκρασίας, καταιγίδες και γενικότερα ενίσχυση των ανέμων σε όλη την Ελλάδα. Αυτό
δεν είναι σίγουρο, ωστόσο όλα τα στοιχεία δείχνουν πως αυτό το σενάριο θα υπερισχύσει στα τέλη του Αυγούστου, ίσως και προς τις αρχές του Σεπτεμβρίου.

Μπορεί όλο το καλοκαίρι να είχαμε αρκετές βροχές και θερμοκρασίες σε πολλές περιοχές όχι και τόσο καλοκαιρινές, ωστόσο ο Αύγουστος και το μεγαλύτερο κομμάτι του Αυγούστου, περίπου ως και τα μέσα του, θα συνοδεύεται από αρκετά θερμές αέριες μάζες που θα έρθουν από την βόρεια Αφρική και την Σαχάρα.

Φαίνεται να ενισχύονται μετά τις 2-3 Αυγούστου οι νότιοι, νοτιοδυτικοί άνεμοι σε όλη την Μεσόγειο και την Ελλάδα και έτσι μετά τις 4-5 Αυγούστου και για ένα χρονικό διάστημα 4-5 περίπου ημερών, να έχουμε κύμα καύσωνα σε όλη την Ελλάδα, αλλά και γενικότερα σε όλη την ανατολική, νοτιοανατολική Ευρώπη, με θερμοκρασίες άνω των 40oC.

greek-weather.org

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα