Καιρός για ....ψήσιμο. Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες

Σήμερα, Κυριακή του Πάσχα, ο καιρός είναι βελτιωμένος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Τοπικές βροχές και πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες αναμένονται στα δυτικά και βόρεια, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Ειδικότερα, στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές ώρες κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων τις μεσημβρινές ώρες κυρίως στα ορεινά, αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.



Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη


Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων κυρίως στα ορεινά. Βελτίωση από το απόγευμα. Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 7 ως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά ιονίου, ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: στο βόρειο ιόνιο, την ήπειρο και τη δυτική στερεά νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρη καταιγίδα. Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές ώρες. Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην ήπειρο η μεγίστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος


Καιρός: στη Θεσσαλία και την ανατολική στερεά τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές ώρες στα ορεινά. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές ώρες. Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά μέχρι 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 4 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου

Νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα νησιά του ανατολικού αιγαίου με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας και σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι. Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα βόρεια πρόσκαιρα μέχρι 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κεφαλλονιά

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες

Τη Δευτέρα, (21/04) περιμένουμε αραιές νεφώσεις οι οποίες γρήγορα στα νότια και βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Σταδιακή βελτίωση από τα δυτικά. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική κυρίως στα δυτικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί στα δυτικά 4 με 6 και στο ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ, στα ανατολικά 3 με 5 μποφόρ με τάση ενίσχυσης στα νότια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στα δυτικά και τα νότια.

Την Τρίτη, (22/04) ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα δυτικά νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο σε όλη τη χώρα.

Την Τετάρτη, (23/04) αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές κυρίως στα κεντρικά και βόρεια όπου υπάρχει πιθανότητα για πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Από το απόγευμα στο ιόνιο την ήπειρο και τη δυτική στερεά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ. Το βράδυ στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Το επόμενο διήμερο (24/04, 25/04) στα δυτικά κεντρικά και βόρεια περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα